Стокообменът ни с Япония надхвърля 300 млн. щатски долара, информира

...
Стокообменът ни с Япония надхвърля 300 млн. щатски долара, информира
Коментари Харесай

Стокообменът ни с Япония надхвърля 300 млн. щатски долара

Стокообменът ни с Япония надвишава 300 млн. щатски $, осведоми Министерството на стопанската система.

През 2021 година стокообменът ни с Япония надвишава 300 млн. щ. д., като отбелязва нарастване от над 30%. Това стана ясно по време на среща на министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов с представители на японския бизнес у нас.

Дискусията е част от самодейността " закуска с вложители ", като задачата е в неофициална конюнктура представителите на задграничните компании да показват пред отрасловия министър проблемите и проектите си за развиване. В срещата присъединяване взе и посланикът на Япония у нас Н. Пр. Хироши Нарахира.

" Япония е предпочитан търговско-икономически сътрудник на България и има голям капацитет за развиване на двустранните ни взаимоотношения ", уточни министър Стоянов. По думите му високите стандарти на японския пазар и отдалеченото му географско състояние постановат българските компании да създават артикули с високо качество, които да бъдат конкурентни на него. Наблюдава се повишен интерес към български екологично чисти и здравословни артикули.

В ход са японски планове в България на обща стойност 320 млн. лева, които обезпечават близо 7000 нови работни места, стана ясно по време на срещата. " Сигурен съм, че можем да притеглим повече японски вложения в страната ни и това е една от задачите на тези срещи ", сподели още Никола Стоянов. Той дружно с японския дипломат Хироши Нарахира се сплотиха към мнението, че е налице необработен капацитет за значително нарастване на вложенията.

Дипломатът благодари за самодейността и изрази очакване в близко бъдеще ползата към страната ни да пораства.

Дискусията се провежда от Министерството на стопанската система и промишлеността с поддръжката на Посолството на Япония у нас и Японско-българската комерсиална камара.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР