Стоилов не пожела да навлиза в конкретика относно назрялото напрежение

...
Стоилов не пожела да навлиза в конкретика относно назрялото напрежение
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Не коментирам напрежението между БСП и Радев заради Зарков, Лечева и Гечев

Стоилов не пожела да навлиза в конкретика по отношение на назрялото напрежение сред президента Румен Радев и управлението на Българска социалистическа партия. Не бих желал да встъпвам във вътрешнопартийна тема. Все отново може да се установи, че в настоящия състав на служебния кабинет има най-вече хора от Националното управление на Българска социалистическа партия, регистрира той.

Малко са тематиките, или най-малко значимите тематики, по които политическите сили могат същински да се опълчват. Високият градус на дебата на партиите, които имат съвсем идентични хрумвания, не дава отговор на сериозността на проблемите. Противопоставянето на тези партии е само на основа дали са или не са част от властта, разяснява Янаки Стоилов. По негово мнение, най-добре е партиите да изведат ясно своите цели.

Главната разлика сред постоянните и служебните кабинети е, че служебното държавно управление работи без парламент. Това значи, че не може да осъществя законодателна стратегия и не може да носи отговорност пред Народното събрание, разяснява конституционният арбитър пред Българска национална телевизия.

Той изясни, че в сегашната конюнктура от рецесии е значимо да бъдат решени неотложните въпроси и да бъдат подхванати бързи дейности.

По думите на Стоилов служебното държавно управление не може да взема решение генерални въпроси, само че " не може и да чака да му изтече времето ". Като главните проблеми, които би трябвало да позволи, той уточни енергетиката, възобновяване на дипломатическия разговор с Русия и преодоляване на инфлацията. Тези резултати ще би трябвало да дойдат безусловно за седмици, с цел да се успокои обществото, разясни конституционалистът.

За край Янаки Стоилов предложи на ЦИК и на служебното държавно управление да се ангажират с техническата част на машините за гласоподаване, " с цел да е несъмнено, че вотът на жителите ще бъде отразен едно към едно ". Въпреки това не счита, че изборите ще провокират възторг измежду жителите да излязат да гласоподават.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР