Стивън Кинг съжалява, че хората по света се чувстват сякаш

...
Стивън Кинг съжалява, че хората по света се чувстват сякаш
Коментари Харесай

Стивън Кинг: Съжалявам, че живеем в един от романите ми

Стивън Кинг съжалява, че хората по света се усещат като че ли са в неговия антиутопичен хорър "Сблъсък ".

Писателят, чийто постапокалиптичен разказ за пандемия от гибелен грип "Сблъсък " излиза през 1978 година, беше запитан в скорошно изявление за в. "Индипендънт " дали има моменти, когато се е чувствал като че ли животът копира някой от сюжетите му.

"Да, тъкмо в този момент хората ми споделят: "Е, наподобява, че сме в оня разказ на Стивън Кинг ". И единственият ми отговор към тях е: "Много скърбя ", изясни писателят.

Той добави още, че в този момент "не му е доста комфортно да бъде себе си ".

Stephen King is sorry people feel stuck in one of his horror novels https://t.co/ajvDJKlhvo
— The Independent (@Independent) April 9, 2020
Писателят се пробва да сведе до най-малко сравненията сред коронавирусната пандемия и супер грипа от романа си, само че счита, че пандемията "би трябвало да се случи ".

Кинг показа, че по време на карантината отделя доста време за писане на новия си разказ и акцентира, че писането е "добър метод да се освободим от страха ".

Авторът на десетки бестселъри показа: "Това не е тъкмо суматоха. И не е тъкмо боязън. Мисля, че множеството хора се усещат като мен – потискащо и притеснително е да си повтаряш, че не трябва да излизаш на открито. Защото в случай че излезеш, ще хванеш вируса или ще заразиш някого ".

Прочетете ТУК велики цитати от книгите на Стивън Кинг >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР