Стипендия от 2000 евро има шанс да получи за обучението

...
Стипендия от 2000 евро има шанс да получи за обучението
Коментари Харесай

Търсят кандидати за стипендия от 2000 евро

Стипендия от 2000 евро има късмет да получи за образованието си някой от сполучливите студенти - поданици на Панагюрска община. Местната администрация разгласи приема на претенденти, който ще продължи до 20 септември. До 10 октомври комисия ще прегледа документите и ще дефинира спечелилия. Връчването на стипендията от изпълнителния шеф на „ Асарел-Медет ” става на тържествена гала, проведена от кмета на община Панагюрище на 20 октомври - рождената дата на проф. Марин Дринов.

Поименната стипендия е за студенти от община Панагюрище, които се образоват във висше образователно заведение в чужбина. Отпуска се годишно – за интервала на образователната година.

Размерът е 2000 евро годишно, които се изплащат ежемесечно, като се разпределят на равни вноски, съгласно броя на образователните месеци.

Средствата за погашение на стипендията се обезпечават от „ Асарел-Медет ” АД, посредством подписване на дарителски контракт с Община Панагюрище.

Водещ аршин при подбора е триумфът - над 5 или при системата за оценяване в някои западни висши учебни заведения - над 50%. При явяване на няколко претенденти с равни резултати актив носят достиженията от олимпиади, надпревари, фестивали и научни конгреси. Предимство се дава на сираци и полусираци, както и на сегашни или някогашни работници-пенсионери от предприятието, осигуряващо средствата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР