Стимулирайте корените на орхидеята! Любителите на орхидеи много добре знаят,

...
Стимулирайте корените на орхидеята! Любителите на орхидеи много добре знаят,
Коментари Харесай

Стимулирайте корените на орхидеята!

Стимулирайте корените на орхидеята!

Любителите на орхидеи доста добре знаят, че това растение е много претенциозно, от време на време даже капризно. Представяме ви в действителност функционален способ, който ще помогне на орхидеята да образува мощни корени, тъй че да пусне нови стъбла и да ви зарадва още веднъж с прелестни цветове!

Първо, орхидеята би трябвало да бъде освободена от саксията и остарелия субстрат. Проверете за гъбични болести, мъртви корени. Отрежете болните корени до крепко, изплакнете ги добре и ги напръскайте с кислородна вода (1 супена лъжица на чаша вода). Оставете орхидеята да изсъхне за една нощ в празна саксия. Можете да я оставите за 1 ден.

Втората стъпка към образуването на корените на орхидея е накисването в специфичен разтвор. В огромна саксия, където орхидеята се побира дружно с корените, налейте 2 л топла вода. След това, би трябвало да добавите танини в течността. Най-лесният метод да извършите това е с елементарна торбичка за чай (черен чай без добавки). Просто задръжте пакетчето за известно време, тъй че водата да се оцвети леко. Добавете единствено 5 капки лимонен сок и 10 капки стимулатор за корени. По това време водата към този момент би трябвало да е със стайна температура – най-подходящата за орхидеи. Поставете орхидеята със сухи корени за една нощ във водата и я оставете за тъкмо 1 час.

След това, оставете орхидеята за една нощ още веднъж или за 1 ден да изсъхне в празна саксия. Отгоре я покрийте с найлонова торбичка.

И последната, трета стъпка е да създадете удобна среда за формиране на корените. За това ви е нужен мъх от сфагнум, пропит и авансово отцеден от непотребната влага, само че и елементарен плик с цип. Поставете орхидеята в подобаваща саксия (празна) и я поставете в плика.

 Стимулирайте корените на орхидеята с този елементарен трик!

Вижте още: Колтучене на доматите

Разпределете влажния субстрат. Работете с ръкавици! Сега затворете плика на практика до края. Оставете дребна дупка и надуйте плика. По този метод ще създадете удобна среда, доста близка до тази в природата, за стимулиране на корените.

 Стимулирайте корените на орхидеята с този елементарен трик!

Поставете орхидеята на топло и ярко място, без директна слънчева светлина, за 1 седмица. Ако през цялото това време орхидеята не е образувала задоволително корени, повторете процедурата още 1-2 пъти, до момента в който корените пораснат. Този трик работи в 100 % от случаите!

 Стимулирайте корените на орхидеята с този елементарен трик!

Стимулирайте корените на орхидеята, като следвате стъпките, разказани нагоре!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР