Стимулирането на мозъка с помощта на електроди може да облекчи

...
Стимулирането на мозъка с помощта на електроди може да облекчи
Коментари Харесай

Електростимулация на мозъка облекчава симптомите при хиперактивни деца

Стимулирането на мозъка благодарение на електроди може да облекчи признаците на деца, страдащи от хиперактивност и недостиг на вниманието , откри изследване, представено от Пи Ей мидия/ДПА.

Транскраниалната стимулация (tRNS) работи, като изпраща слаб електроимпулс към мозъка посредством два електрода върху скалпа.
Проучването на откриватели от Университета на Съри и на Еврейския университет в Йерусалим, оповестено в профилираното издание " Транслейшънъл сайкиатри ", изследва потреблението на tRNS паралелно с когнитивни техники за лекуване на синдрома на недостиг на вниманието/хиперактивност (ADHD) .

" Вярвам, че научната общественост има отговорност да изследва и развива още по-ефективни и дълготрайни лечения за ADHD ", сподели проф. Рой Коен Кадош, началник на Училището по логика на психиката и учител по когнитивна неврология в Университета на Съри, Англия.

В клиничните проби са взели участие 23 скоро диагностицирани и нелекувани деца на възраст сред шест и дванадесет години, ориентирани към клиники от лекари, учители, психолози или родители. Учени от лаборатория в Еврейския университет в Йерусалим, Израел, са приложили електростимулацията по време на когнитивна терапия ежедневно в продължение на две седмици. Родителите на 55 на 100 от децата са съобщили за " доста клинично усъвършенстване " на признаците на синдрома в съпоставяне със 17 на 100 в контролната група, в която децата са били подложени на плацебо електростимулация на мозъка.

Според проф. Кадош резултатите демонстрират, че лекуването " има капацитета да промени живота на децата и на техните фамилии ". Разстройството се характеризира с хиперактивност, некадърност за съсредоточаване на вниманието и импулсивност. Според данни на английския Национален институт за върхови достижения в здравето и здравните грижи положението визира към пет на 100 от децата по света .

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР