Стимулирането на мозъка с помощта на електроди може да облекчи

...
Стимулирането на мозъка с помощта на електроди може да облекчи
Коментари Харесай

Изследване: Електростимулация на мозъка облекчава симптомите при хиперактивни деца

Стимулирането на мозъка благодарение на електроди може да облекчи признаците на деца , страдащи от хиперактивност и недостиг на вниманието, откри изследване, представено от Пи Ей мидия/ДПА.

Транскраниалната стимулация (tRNS) работи, като изпраща слаб електроимпулс към мозъка посредством два електрода върху скалпа. Изследването на откриватели от Университета на Съри и на Еврейския университет в Йерусалим , оповестено в профилираното издание " Транслейшънъл сайкиатри ", изследва потреблението на tRNS паралелно с когнитивни техники за лекуване на синдрома на недостиг на вниманието/хиперактивност (ADHD).

" Вярвам, че научната общественост има отговорност да изследва и развива още по-ефективни и дълготрайни лечения за ADHD ", сподели проф. Рой Коен Кадош, началник на Училището по логика на психиката и учител по когнитивна неврология в Университета на Съри, Англия.

В клиничните проби са взели участие 23 скоро диагностицирани и нелекувани деца на възраст сред шест и дванадесет години, ориентирани към клиники от лекари, учители, психолози или родители. Учени от лаборатория в Еврейския университет в Йерусалим, Израел, са приложили електростимулацията по време на когнитивна терапия ежедневно в продължение на две седмици. Родителите на 55 на 100 от децата са съобщили за " доста клинично усъвършенстване " на признаците на синдрома в съпоставяне със 17 на 100 в контролната група, в която децата са били подложени на плацебо електростимулация на мозъка.
 дете интензивно щуро www.istockphoto.com
Според проф. Кадош резултатите демонстрират, че лекуването " има капацитета да промени живота на децата и на техните фамилии ". Разстройството се характеризира с хиперактивност, некадърност за съсредоточаване на вниманието и импулсивност. Според данни на английския Национален институт за върхови достижения в здравето и здравните грижи положението визира към пет на 100 от децата по света.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР