Стилиян Петров, който е част от екипа на Димитър Бербатов,

...
Стилиян Петров, който е част от екипа на Димитър Бербатов,
Коментари Харесай

Стенли като Божков: Бъдете смели и непримирими!

Стилиян Петров, който е част от екипа на Димитър Бербатов, употребява обществените мрежи, с цел да обърне внимание на проблемите с детско-юношеския футбол в България. Той разкритикува селекционния развой и президентите, като съобщи, че финансирането би трябвало да е грижа на клубовете, а не на родителите.

Ето какво написа Стилиян Петров във Facebook:

" Преди съвсем две години Димитър Бербатов и екипът, от който и аз съм част, изложихме цялостна стратегия и предложихме решения за подобряването на ДЮФ!

Замени ли българския футбол разумния и верен асортимент на гении с подобен, при който парите дефинират кой да получи достъп до школите?

Първоначалното възприятие, което се поражда у мен като състезател и родител, е да мина в атака, критикувайки процеса, хората които избират подбора на деца или тези, които вземат участие в треньорския развой.

Надявам се, че множеството от нас съумяват да угнетен тези усеща в себе си, колкото и мъчно да е това. Но в случай че не сме деликатни постоянно можем да забравим най-важния човек в това прекарване и това са нашите деца. За страдание българската футболна реалност вижда нашите деца като финансова облага. Селекционният развой към този момент е загубен и потиснат. Един президент е по-склонен на спомагателни 1 000-1 500 лв. на година от дете вместо да вникне в същноста на казуса, в школата за развиване, по-правилния и правилен метод!

Има родители които не могат да си разрешат “лукса ” детето им да практикува обичаната си игра, колкото и надарено да е то.

90% от сегашната детско юношеска система се подържа, финансира и движи напълно от таксите на родители, подкрепящи младите гении на България!

Като човек минал през всички равнища на детско-юношеската пирамида мога изрично да кажа, че тя е обърната наопаки, поради подценявания и най-логичния асортимент – този на гения, за сметка на месечната такса! Финансирането на школите би трябвало да е грижа на самия клуб, а не на родителите!

Бъдете смели и непримирими ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР