Стилиян Петров и Димитър Иванков почиват в Дубровник на място,

...
Стилиян Петров и Димитър Иванков почиват в Дубровник на място,
Коментари Харесай

Стилиян Петров и Димитър Иванков почиват на перлата в Дубровник

Стилиян Петров и Димитър Иванков почиват в Дубровник на място, обвързвано с България. Двамата избраха най-тузарския комплекс в хърватската перла за лятната почивка на фамилиите си.

Хотелът е благосъстоятелност на една от най-големите турски компании, занимаващи се с туризъм. Те разполагат с първокласни хотели във всички топ курорти в южната ни съседка, Дубай, Египет, Русия, Швейцария и Казахстан. Всъщност този в Дубровник е последната им облага и минава за топ попадението им.

А какво го свързва с България? Настоящия хотел Rixos e някогашният " Либертас ". Това е перлата в туристическия бизнес на починалия Илия Павлов, написа " България Днес ".

Комплексът е измежду най-луксозните в световноизвестния курорт на Адриатическата ривиера. Намира се в непосредствена непосредственост до остарелия град и разполага с неповторима панорама към остров Локрум. Павлов го закупува и ремонтира главно няколко месеца преди да бъде погубен. Босът на " Мултигруп " взима хотела за 4,6 млн. евро през 2002 година посредством дъщерната си компания Inex Gorica.

Закупувайки го, MG се ангажира да влага 26 млн. евро за възстановителни работи, защото " Либертас " е потърпевш съществено при бомбардировките над Дубровник през 1991-1992 година Трябва да усили потенциала на 670 кревати и да увеличи рейтинга на хотела до пет звезди. Нещо, което се случва. Но скоро по-късно предприемачът е погубен.

Мечтата на Павлов е този комплекс да е перлата в короната му от хотели на Балканите, като възнамерява да закупи и още няколко в Адриатика. След гибелта му нещата се прекатурват с главата надолу. Компанията стартира да търпи финансови загуби и в един миг е принудена да се раздели с " Либертас ". За каква сума по този начин и не е оповестено публично, само че сигурно е няколко пъти над тази, за която хотелът е закупен. А новите турски притежатели влагат в него 50 млн. евро и го трансформират в топ местоположението на Хърватия.

Това се оказва и обичаното място за отмора на някогашния капитан на националния тим Стилиян Петров и именития вратар на " Левски " Димитър Иванков. Стражът е там още от началото на август със брачната половинка и двете си дъщери. Стилиян се причисли към него този уикенд. Турците особено го поздравиха с идването.

" Добре пристигнал още веднъж, легендо ", написаха те в инстаграм страницата си, отбелязвайки Петров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР