Стево Пендаровски е най-вероятният нов президент на Северна Македония, сочи

...
Стево Пендаровски е най-вероятният нов президент на Северна Македония, сочи
Коментари Харесай

Новият президент на Северна Македония най-вероятно е Пендаревски

Стево Пендаровски е най-вероятният нов президент на Северна Македония, сочи преброяването на 91 % от гласовете, подадени на балотажа на вота за държавен глава, състоял се в неделя. Според данните преди окончателното броене за Пендаровски са пусналибюлетинеа над 52 на 100. За претендентът на опозицията Гордана Силяновска са дали своят вот 44 %, демонстрират данните на Държавната изборна комисия. Предвид броя на гласовете, които остава да се преброят, разликата сред давамата е прекомерно огромна, с цел да бъде наваксана от Силяновска.

Макар изборният ден да потегли с вяла изборна интензивност, което породи терзания за неуспех на балотажа, минути преди края на гласуването до урните стигнаха 44,5% от гласоподавателите, което прави вотът годен.

Победа към този момент оповестиха и от Социалдемократическия съюз на премиера Зоран Заев, и от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ. СДСМ предизвестиха опозицията да не залага на подправени вести, с цел да оправдае провалянето си. От ВМРО-ДПМНЕ пък отвърнаха, че в случай че за победител бъде разгласен Пендаровски, това би било вследствие на „ избирателен инженеринг “ на ръководещите.

В регионите с преобладаващо албанско население интензивността е по-ниска, в сравнение с първия тур на 21 април.

Стево Пендаровски и Гордана Силяновска гласоподаваха по обед съвсем по едно и също време на разнообразни места в Скопие. И двамата бяха уверени в успеха и достатъчната интензивност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР