Стена в офис на партерен етаж в жилищна сграда се

...
Стена в офис на партерен етаж в жилищна сграда се
Коментари Харесай

Строители срутиха по погрешка стена на блок, пострада жена

Стена в офис на сутеренен етаж в жилищна постройка се срути поради градеж в непосредствена непосредственост, оповестява bTV. Инцидентът е станал в квартал „ Лозенец “ в София при построяването на калканна стена. Под натиска на бетона стената на офиса се срутва. В този миг обаче вътре е имало жена, която е потърпевша леко.

Живущите в региона считат, че градежът би трябвало да се спре и да се направи обширно проучване на стената, която се е срутила и възможните вреди по постройката. В някои от жилищата има пукнатини.

Александър Кехайов, представител на компанията, изграждаща жилищната постройка в съседство, изясни, че е подадена планова документи, която компанията извършва.

„ Имаме заложени шайби по калканните стени – това е четвъртата такава стена, която построяваме. Бетонирането се реализира на тактове, като след всеки един от тях сътрудниците стопират за към 30 мин “, уточни той.

Все още не е ясно, за какво се е стигнало до случая. Според компанията строител тухлената структура на към този момент съществуващата постройка не е била задоволително добре укрепена.

Предстои самостоятелни специалисти да създадат проучване и да излязат със умозаключение по случая.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР