Стела Уивър, самотно момиче, играещо в Световните серии на Малката лига, получава удар и отбелязва

...
Стела Уивър, единственото момиче, играещо в Световните серии на Малката
Коментари Харесай

Стела Уивър, единственото момиче, играещо в Световните серии на Малката лига тази година, се отдели, отбеляза рън и беше ударена от терен , помагайки на Тенеси да победи с 8-1 над Роуд Айлънд в петък.

12-годишната Уивър е едва 22-ото момиче, което играе в историята на турнира. Първите Световни серии на Малката лига се провеждат през 1947 г.

С празни бази, Стела удари твърд граундър до късо и победи хвърлянето, за да стане 10-ото момиче, записало попадение в LLWS. По-късно тя се движи от втори до вкъщи на bloop сингъл, пляскайки с ръце, докато се плъзгаше през чинията.

"Хората не осъзнават колко бърза е тя", каза мениджърът Ранди Хът. „Попитайте някое от тези момчета, тя може да лети. Тя може да лети. Тя удари тази топка толкова силно, че да спре, а той все още не можа да я изхвърли.“

Уивър също направи пут -аут в дясното поле, преди да бъде изтеглена в защита в четвъртата, запазвайки мястото си в състава. Хът каза, че е направил смяната, защото обмисля да я хвърли вместо титуляра Грейсън Мей.

Хът каза, че има „определен шанс“ Уивър да стане титуляр в мача на Тенеси срещу Вашингтон в понеделник. Отборът на Тенеси от Ноленсвил, южно от Нешвил, представлява югоизточния регион в групата на Съединените щати.

„Ще видите Стела“, каза Хът. „Тя може да го хвърли, човече. Тя наистина може да хвърли.“

Момиче е играло в LLWS във всеки от последните четири турнира, а Уивър е първият, записал хит след Ела Брунинг през 2021 г. , Тя и Брунинг са единствените момичета, които отбелязват резултат от 2009 г.

„Тя е бейзболна играчка“, каза Хът. „Тя не е просто момиче, което е тук. Тя наистина може да играе играта и е много, много добра.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР