Стела Макартни е отдадена на каузата за превръщане на модата

...
Стела Макартни е отдадена на каузата за превръщане на модата
Коментари Харесай

Adidas by Stella Mccartney, биоразградимите дрехи и Гарбине Мугуруса

Стела Макартни е отдадена на идеята за преобразяване на модата в по-екологична промишленост. Дизайнерката от години не употребява кожа, а все по-често прибягва до рекицклирани материали. Последната й колаборация с Adidas са прототипи на два продукта - биоразградима рокля за тенис и суичър, който изцяло може да се рециклира.

View this post on Instagram
A post shared by adidas (@adidas) on Jul 5, 2019 at 10:05am PDT

Суичърът е направен от nucycl влакно - материал, който се създава от рециклиран плат. Памукът от употребени към този момент тъкани се разгражда до първичния си полимер, който по-късно се трансформира в каша, която се употребява за развой, сходен на 3D принтиране. Така се основава новия артикул.

Вторият продукт от новаторската колаборация Adidas by Stella Mccartney е рокля за тенис от целулоза и микрокоприна - материал, който се основава от вода, захар и квас. След като спре да се употребява, тя може изцяло да се разгради в природата - можем да я хвърлим в компоста си.

View this post on Instagram
A post shared by adidas (@adidas) on Jul 5, 2019 at 11:05am PDT

Лицето, което показа и двата продукта, е испанската тенисистка Гарбине Мугуруса. Тя и още едвам 49 индивида разполагат с численост от лимитараната сбирка на Adidas и Стела Макартни, която за момента не е пусната в всеобща продажба.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР