Steinway, луксозни яхти, имоти в Швейцария или Испания (Барселона, Барселона!...),

...
Steinway, луксозни яхти, имоти в Швейцария или Испания (Барселона, Барселона!...),
Коментари Харесай

Защо масово българите са бедни, обедняващи и глупави? Цени, инфлация, печалби и данъци

Steinway, първокласни яхти, парцели в Швейцария или Испания (Барселона, Барселона!...), или просто „ икономисват “ в офшорки като някои родни банкери и елитни предприемачи. Извод: богатите заплащат все по-ниски налози, а бедните („ глупавите и мързеливите “, както твърди класическата икономическа доктрина и нейната ортодоксия - неолиберализма) заплащат по-високи налози (като процент).

Заключение: богатите в България ще продължат да стават по-бързо по-богати, в сравнение с бедните ще се замогват; това е наклонността от времената на Тройната коалиция до сегашните времена на Четворната коалиция. Впрочем, вярвате ли че „ Клубовете на богаташите “ (НС и МС) съществено мисли първо за вашето благоденствие, а не за бизнесите си?!

„ Държавата “, в която а власт са богатите, няма доста да подкрепя „ обществено “ слабите. За 2019 година (няма по-нови даннни) приблизително в Европейски Съюз държавните разноски са били 46,6%, в неолиберална България – 36,3%; за защита Европейски Съюз е давал приблизително 1,2% от Брутният вътрешен продукт, България – също 1,2%; за обществена отбрана Европейски Съюз е вложил 19,3% от Брутният вътрешен продукт, България – единствено 11,5%i. Ясна да ви е картинката!

И в случай че някой ви лъже че с „ десни средства ще се реализират леви цели “, той ви лъже, гледайки ви в очите (от ТВ екран); в случай че различен ви сервира баснята че това е „ най-социалния бюджет “, евентуално разчита да имате мощно развито възприятие за хумор; в случай че трети ви убеждава че би трябвало да наливаме още повече милиарди в армията (най-вече за заплащане на непознати оръжия, естествено), значи той не е влизал в елементарна болница или нормално учебно заведение, които са под равнището на армейската бедност. Впрочем, какво стана с намаляването на дотациите за партиите-мастодонти, май вносителите се облажват от тях?

А за „ глупавите и мързеливите “ най-малко има заричане че (някога) дървата им за отопление ще станат мъничко по-евтини, нищо че разноските за храна и жилище ще скочат до небето. Честито на печелившите!

Оптимистичен край. Никога не би трябвало да се поддаваме на обезсърчение или да губим вяра за по-светло бъдеще. Трябва да продължим битката за един по-справедлив и заслужен свят!

i Данните са обществени: https://ec.europa.eu/eurostat/cache/infographs/cofog/?fbclid=IwAR0gTjCdHXpwqsiGbCZu5ee0jFkUzArT-7of_u8KlIuDs-QEPk8IqLGsNzQ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР