Стефи Къри реализира исторически 50 точки за победата на Голдън

...
Стефи Къри реализира исторически 50 точки за победата на Голдън
Коментари Харесай

Стеф Къри изстреля Голдън Стейт до полуфинал в Западната конференция на НБА

Стефи Къри осъществя исторически 50 точки за успеха на Голдън Стейт Уориърс със 120:100 против Сакраменто Кингс в решителния мач №7 сред двата отбора от първия кръг на плейофите в Националната баскетболна асоциация (НБА).

Къри усъвършенства сегашния връх за най-вече точки от един състезател в съдбоносен мач №7, който бе владеене на неговия някогашен съотборник Кевин Дюрант. Дюрант записва своето върхово достижение от 48 точки като състезател на Бруклин Нетс в полуфиналите на Източната конференция през сезон 2020-2021, изгубени против бъдещия първенец Милуоки Бъкс.

С двуцифрен точков актив за Уориърс в седмия дуел против Кингс приключиха още Андрю Уигинс (17), Клей Томпсън (16) и Кевон Лууни (11). Лууни приключи с дабъл-дабъл, защото с изключение на 11-те си точки той записа и цели 21 битки под коша. За домакините от Сакраменто най-резултатен с 22 точки бе Домантас Сабонис, до момента в който ДеАрън Фокс добави 16. Двуцифрен точков актив записаха още Кийгън Мърфи (10) и присъединилите се от пейката Малик Монк и Терънс Дейвис, които приключиха с по 14.

Next stop: Western Conference Semifinals. || 2023 Playoffs
— Golden State Warriors (@warriors)

В полуфиналите на Западната конференция отборът на Уориърс ще се изправи против Лос Анджелис Лейкърс на ЛеБрон Джеймс и компания, а първият дуел от серията е в сряда от 5:00 часа сутринта българско време. Домакинското преимущество ще бъде за отбора на Уориърс, който ще семейства на първите два мача, както и на мачове №5 и №7, в случай че се стигне до тях.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР