Стефанос Циципас загуби сериозно количество от шампионската си аура през

...
Стефанос Циципас загуби сериозно количество от шампионската си аура през
Коментари Харесай

3-кратният шампион Циципас: Победата над Синер е знак, че отново мога да побеждавам най-добрите

Стефанос Циципас загуби съществено количество от шампионската си аура през последните 12 месеца и към този момент никой не го слагаше в сметките за огромните трофеи. Гъркът напусна топ 10 за пръв път, откогато влезе в него преди 5 години и не се виждаха никакви първи проблясъци на превъзмогване на рецесията в играта му, само че всичко се промени единствено в границите на няколко дни, защото някогашният номер три превключи от първата до най-високата предавка в своя тенис и по този начин завоюва третата си купа на Мастърса в Монте Карло, която го изравни с величия от ранга на Илие Настасе, Бьорн Борг и Томас Мустер,а ето и какво показа щастливият първенец за Tennis Majors:

" Имах потребност от седмица като тази, имайки поради тежките месеци, които претърпях от втората половина на предишния сезон до началото на шампионата в Монте Карло. Определено не се намирах, където бих желал и беше един от най-лошите ми интервал в кариерата, тъй че несъмнено не  дойдох в Монако с мисълта безусловно да печеля купата и нещата се получиха по изцяло натурален път.

Никога не съм си представял, че мога да печеля този трофей цели три пъти. Първата купа ми беше задоволителна, с цел да нося това място постоянно в сърцето си и да изпитам такова благополучие, че тази конкуренция да остане специфична за мен през годините. Сега обаче владея " Светата троица " от купи и това е нещо, което ще правя оценка и ще му се любувам до края на дните си.

Ако би трябвало да върша съпоставяне сред настоящето си равнище и това от двата ми предишни триумфа, то бих споделил, че тази година е най-хубавото показвано от мен в шампионата. Играх в действителност необикновен тенис и в 1/2-финалите имах противник от международна класа, който през сезона отхвърляше да загуби мач и се намираше в невероятна серия. Определено е доста позитивен знак за играта ми, че преодолях сходно затруднение и към този момент съм подготвен да се съревновавам още веднъж с тези играчи " - решително съобщи Циципас.

Припомняме ви, че въпросната победа над международния номер две пристигна при доста спорни условия, тъй като балканецът действително беше позволил двойна неточност, поради която щеше да изостане с два пробива в решителния сет, само че не последва сигнал за навън от страна на лайнсмените и съдийката на стола, а това значително даде втори живот на гърка в конфликта и той го оползотвори по най-хубавия вероятен метод.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР