Стефанос Циципас се изкачи до финал на турнир от Големия

...
Стефанос Циципас се изкачи до финал на турнир от Големия
Коментари Харесай

Циципас: Джокович е най-великият, който някога е държал тенис ракета


Стефанос Циципас се изкачи до край на шампионат от Големия шлем за повторно, само че и в този момент, както на Ролан Гарос ’21, отстъпи на Новак Джокович след оспорван конфликт.

Гъркът бе на победа от дебют под №1 в света, само че вместо това противникът му се завръща на тази позиция, грабвайки трофей от Шлема №22.

„ Новак, не знам какво да кажа. Постиженията ти приказват сами за себе си. Всичко е в числата. Поздравления – освен за теб, само че и за фамилията, което те поддържа по този метод, “ сподели Стефанос по време на церемонията след дуела.

„ Възхищавам се на това, което си направил за спорта ни. Превръщаш ме в по-добър състезател, когато си на корта, благодаря. Имах привилегията да изиграя доста положителни мачове, само че Новак… Той е един от най-великите в спорта ни – мисля, че е най-великият, който в миналото е държал тенис ракета, “ изрече се Циципас ласкаво за противника си.

„ Не съм го правил, само че желая да ти благодаря, че буташ спорта ни напред по този метод – караш всеки тенисист да работи по-здраво и да бъде по-добър, “ добави още той.

„ Искам да благодаря на екипа си. Щастлив съм, че съм заобиколен от хора, с които споделям една и съща пристрастеност. Изключително фаворизиран съм, че се занимавам с тази специалност. Искам да благодаря и на гръцките почитатели, които ме карат да се усещам вкъщи тук. Лично благодаря и на всички деца, които подават топките, фотографите, всички хора, които са свързани с шампионата. Надявам се да ви видя следващата година, благодаря. “

24-годишният играч се изкачва до №3 в международната класация от понеделник – равнене на най-хубавото му достижение досега.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР