Стефанос Циципас и Григор Димитров сътвориха истински трилър в деня

...
Стефанос Циципас и Григор Димитров сътвориха истински трилър в деня
Коментари Харесай

Циципас след победата над Григор: Имаше много драма, една точка реши мача

Стефанос Циципас и Григор Димитров сътвориха същински трилър в деня на откриването на новия шампионат за смесени тимове “Юнайтед Къп ” в Пърт, Австралия. Двамата демонстрираха тенис от изключителна класа, като българинът бе доста покрай успеха, само че в последна сметка отстъпи с 6:4,,2:6, 7:6(4) пред звездата на Гърция.

“Чудесен метод да стартираме присъединяване си на “Юнайтед Къп ”. Имаше доста драма, съобщи международният №4 Циципас на конференцията след триумфа си. - И двамата сервирахме извънредно добре през целия мач. Нямаше доста моменти, в които усещах, че мога да направя нещо, като се изключи втория сет, който мина доста безпрепятствено за мен. ”
 След здрава борба Григор Димитров преклони глава пред международния №4 Циципас След здрава борба Григор Димитров преклони глава пред международния №4 Циципас
Битката сред двамата продължи 2 часа и 10 минути, като решителен за крайния излаз се оказа безупречният сервис на Циципас в заключителните минути на третия сет и последвалия тайбрек.

“Григор беше доста покрай успеха, само че извади неприятен шанс и направи непредизвикана неточност при първата точка в тайбрека. Знаех, че това е моят късмет да го победя и се пробвах да потисна всички страсти. Опитах се да хвана момента, да изгоня всички отрицателни мисли от главата си и се веселя, че съумях да надделея. Тази една точка направи разликата. Трудна победа, само че на драго сърце ще я приема, защото поставих много старания ”, добави Стефанос Циципас.

Това беше 250-ата победа на 24-годишния Циципас в тура и шестата му против Димитров, против който има и една загуба.

„ Тук сме с цел да е борим и да се забавляваме. Всяка победа е доста значима. Имаме страховит тим и атмосферата в лагера е чудесна. Прекрасно е, че имам опцията да споделя този миг с тях. Много се веселя, че “Юнайтед ” стана действителност. Надявам се, че този шампионат ще се организира доста години и е хубаво, че съм измежду играчите, които откриха дебютното издание “, добави Стефанов.

Срещата България - Гърция продължава на следващия ден с мача Виктория Томова – Мария Сакари, който стартира 04:00 часа българско време. Следващият дуел е сред 196-ия в ранглистата Димитър Кузманов и Михаил Перволакис (№504). Ако резултатът стане 2:2 победи, ще се играе решителен мач на смесени двойки.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР