Стефан ТашевПартията Трети март“, зад която неформално стои президента Румен

...
Стефан ТашевПартията Трети март“, зад която неформално стои президента Румен
Коментари Харесай

Партията „Трети март“ на Радев атакува евровота с водач на листата Весела Лечева

Стефан Ташев

Партията „ Трети март “, зад която неофициално стои президента Румен Радев, ще се яви на европейските избори през юни 2024 година със своя листа. На която лидер ще бъде Весела Лечева, това научи Breaking.bg от свои източници около абсурда „ Кешгейт “ сред Пеевски и обкръжението на президента. Лечева е правила дори фотосесия за изборни материали.

В листата ще намерят място още някогашният министър председател Сергей Станишев и сътрудника му евродепутат Петър Витанов, чието име се спрягаше и за водач на партия „ Трети март “. Най-вероятно в нея ще влезе и Иво Христов, някогашен началник на кабинета на Радев, в този момент евродепутат от Българска социалистическа партия.

Това е една от аргументите групировката към Румен Радев да бъде атакувана от Делян Пеевски. Шефът на ПГ на Движение за права и свободи нападна брачният партньор на Лечева Сотир Ушев, спряган импровизирано като „ касиера “ на Румен Радев през който са минавали средствата от „ пътя на Копринката “.

На мушката в абсурда „ Кешгейт “ обаче не е толкоз президентския секретар Николай Копринков, колкото дуета Ушев-Лечева.

Атаката има и персонален темперамент, съгласно осведомени. През 2005 година Весела Лечева, като ръководител на „ Държавната организация за младежта и спорта “-ДАМС по време на Тройната коалиция уволни майката на Пеевски Ирена.Кръстева като началник на борда на шефовете на Българския състезателен тотализатор. Нищо, че Българска социалистическа партия и Национална движение „Симеон Втори", по чието време тя бе назначена, управляваха дружно.

Пеевски не е изключително добре надъхан и против Сергей Станишев и Иво Христов. Първият взе страната на банкера Цветан Василев по време на банкрута на КТБ, а вторият атакуваше избора на Пеевски за началник на ДАНС и участваше в митингите против него.

Лечева е уязвима и около фамилията си-брат и е сериозен състезател в хазартния бизнес, поел казината на починалия й брачен партньор Манол Велев. Според осведомени фамилията й се е схванало с поставения под домакински арест Васил Божков-Черепа,да го върне в хазартния бизнес. Не е загадка, че Черепа бе спонсор на митингите, провокирани от юмрука на Радев и постоянно е финансирал леви партии. Черепа има обвиняване и като гарант на убийството на Манол Велев.

 Според осведомени аленият бизнес се преориентира от Българска социалистическа партия и партията на Костадин Костадинов- „ Възраждане “ към новия план на Румен Радев. Това изяснява нервността на социалистите и хората на Костадинов в Народното събрание.

Зад „ Трети март “ стоят към този момент съществени пари-Георги Гергов, Лечева-Ушев, Николай Добрев, хората до Сергей и Моника Станишеви и Васил Божков. Радевата партия се надява да смуче електорат точно от този на Българска социалистическа партия и „ Възраждане “.

Затова Костадинов е решил да бъде лидер на листата на партията си и да се откри в като евродепутат в Страсбург и Брюксел. Втори в листата на „ Възраждане “ ще бъде предприемача Виктор Папазов, в този момент финансов консултант на Костадинов, споделиха осведомени от националистическата партия.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР