Стефан Иванов - финансистът, който в разгара на COVID-пандемията прекоси

...
Стефан Иванов - финансистът, който в разгара на COVID-пандемията прекоси
Коментари Харесай

Стефан Иванов ще гребе и през Индийския океан, търси съмишленици

Стефан Иванов - финансистът, който в разгара на COVID-пандемията прекоси Атлантическия океан дружно с 16-годишния си наследник Максим с гребна лодка, се готви за ново предизвикателство.


Българинът ще направи опит за пресичане на Индийския океан и слагане на международни върхове. За реализиране на новата цел, Стефан Иванов разгласи на страницата на „ Неверест “ (Neverest Ocean Row), че търси океански гребци.

За прекосяването на Индийския океан банкерът, който ще извършва ролята на ко-скипър, няма да е самичък. В именитата лодка “Rose ”, модел Rannoch 45, с която досега са осъществени 9 прекосявания на океани - най-успешната гребна лодка на всички времена, скипър ще е Ралф Тюин от Холандия.

Тюин е направил 12 прекосявания на океани, 958 дни в океана и повече от 20 международни върха. Той е единственият океански гребец с повече от 40 000 морски благи зад тила си.


В биографията си на гребец, Стефан Иванов е записал 2 прекосявания на океани и 8 международни върха.

Бъдещият интернационален екипаж ще се опита да усъвършенства върха за най-бързо секване на Индийския океан с гребна лодка и да стане първия тим, гребал от континентална Австралия до континентална Африка.

Плаването ще стартира юни 2024 година и ще продължи към 60-75 дни. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР