Стефан Данаилов днес навършва 75 години. Дом на неговия грандиозен

...
Стефан Данаилов днес навършва 75 години. Дом на неговия грандиозен
Коментари Харесай

Стефан Данаилов празнува 75 г.

Стефан Данаилов през днешния ден навършва 75 години. Дом на неговия величествен празник ще бъде Народният спектакъл. В 19,30 часа се чака да дойдат близо 700 посетители, измежду които президентът Румен Радев, водачът на ПЕС Сергей Станишев и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Много от екранните и театрални сътрудници на артиста, както и студенти от всичките му випуски в НАТФИЗ, също ще поздравят Ламбо за 75-тата му годишнина.

Програмата на юбилея е изненада и за самия професор Данаилов. Режисьор е племенницата му Росица Обрешкова, а сценограф – Елена Иванова.

По време на празника ще бъде и формалното показване на автобиографичната му книга „ Романът на моя живот “ със съавтор журналиста Георги Тошев.

От дни в градинката пред театъра има специфична галерия, отдадена на Ламбо в 32 фрагмента. Снимките в нея са селекция на Георги Тошев. Някои са от илюстративния материал към книгата „ Романът на моя живот “, а огромна част от тях са фрагменти от кино ленти и се разгласяват за първи път – предоставени са от персоналния списък на артиста и от Българска национална филмотека.

Кино "Одеон " пък ще празнува рождения ден на Ламбо през целия декември, прожектирайки 10 негови кино лентата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР