Ставката за ресторантьори и фитнеси от 9% ДДС трябва да

...
Ставката за ресторантьори и фитнеси от 9% ДДС трябва да
Коментари Харесай

Ричард Алибегов: Ставката за ресторантьори и фитнеси от 9% ДДС трябва да остане

Ставката за ресторантьори и фитнеси от 9% Данък добавена стойност би трябвало да остане. Това бяха най-засегнатите сектори. Едва от пролетта сме употребили мярката без ограничаване. Искаме с удължаването на бюджета и тя да продължи и след 31 декември. Това сподели за предаването " Твоят ден " на Нова телевизия ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

" Имаме 30% спад на оборота спрямо 2019 година Ако ДДС-то се върне на 20%, би трябвало доста да се вдигнат цените, тъй като разноските ни са три пъти повече, а токът 2,5 пъти по отношение на 2019 година Може да се вкара удължаването на мярката посредством преходни и заключителни разпореждания ", добави още Алибегов.

„ Минималният застрахователен предел в сектора е 800 лв. след намаляването на ставката. 7% от понижената ставка се връща посредством налог облага ", сподели Алибегов.

Според икономиста Георги Вулджев пониженото Данък добавена стойност умерено може да бъде удължено: " Не повече от 200 млн. ще коства удължението на мярката. Фискалната тежест е оскъдна, макар че имаме бюджетен недостиг. Може да се предотврати и растеж на безработицата. Пониженото Данък добавена стойност е чист плюс за бюджета и поддържа заетостта. Стабилизирането на недостига би трябвало да е от страна на разноските. “

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР