Ставащото не е казус, системата позволява и това е масово

...
Ставащото не е казус, системата позволява и това е масово
Коментари Харесай

Проф. Каракостов: За реформа в здравеопазването е нужна подкрепата на 100% от депутатите

Ставащото не е проблем, системата разрешава и това е всеобщо събитие - лечебните заведения да бъдат ръководени по този начин като че ли шефът е едновластен. Промяната в опазването на здравето за мен е доста дълбока оран. Човекът, който прави тази промяна, би трябвало да бъде подсилен не от 50+1 от депутатите, а от 100% от тях. Това сподели за " Денят ON AIR " началникът на Клиниката по неврохирургия в УМБАЛ “Св. Иван Рилски” проф. доктор Васил Каракостов.

Според него назначенията на шефове в лечебни заведения до неотдавна са били на политически принцип.

" Управлението на едно дружество би трябвало да е от човек с визия за бъдещето и той да милее за това. Моделът на клиничните пътеки се извърши със наличие до дъно, няма повече накъде ", уточни лекарят.

Проф. доктор Васил Каракостов акцентира, че всичките министри до момента са сполучливи, само че попита: " Резултатът нали го виждате?! "

" Трудно е да се подсигурява дали една персона ще направи нещо, в случай че зад него има политическа конструкция. През последните 3 години, откакто в НЗОК настъпиха промени, това да се вършат регулярни инспекции за пътеките в лечебните заведения е нещо безусловно обикновено. Когато един пациент не лежи в болничното заведение, не участва в болничното заведение - тази пътека на Здравната каса отпада. Може да се е подписал 55 пъти, да са направени всички проучвания, в случай че той не е открит там, това нарушава лечебния развой ", разяснява той.

По думите му на всички места има инспекции в лечебните заведения, даже в Германия, изключително когато става дума за частни здравни каси.

" Избягвам да тревожа хората, COVID-19 е по изключително заболяване и вирусът се стреми да оцелява. Чрез адаптиране, в композиция с други разновидности. Хората обаче са готови и към този момент имат визия защо става дума. Ще има четвърта вълна, заведенията бъкат и на никое място не съм видял маски. Вероятността на плажа човек да се болести е доста по-малка. Мисля, че ще се оправим, бих се обърнал към хората - дано се имунизират. Няма разновидност до този миг, има разновидности ", добави още началникът на Клиниката по неврохирургия в УМБАЛ “Св. Иван Рилски”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР