Ставаме свидетели на интересен факт- руснаци продават имотите си на

...
Ставаме свидетели на интересен факт- руснаци продават имотите си на
Коментари Харесай

Украинци изкупуват бг имоти на руснаци за луди пари

Ставаме очевидци на забавен факт- руснаци продават парцелите си на украинци, настояват брокери от организациите за парцели в Бургас. Локацията е една от най-скъпите здания в града - тя се назовава „ Лазурен бряг “ и е тъкмо до Морската градина, където квадратният метър жилищна повърхност към този момент гони 2000 евро.

„ Красивата резиденция е неповторим план и бургазлии описват, по какъв начин стилът й е въодушевен от духа и архитектурата на една историческа постройка в Москва. Ето за какво този план се оказа различим за доста руснаци. От години те влагат парите си точно тук. Цените фактически са високи, само че по последни данни 90% от жилищата са изкупени “, описа брокерът Донка Паунова. С днешна дата доста от парцелите към този момент са благосъстоятелност на украинци.    

Първите украинци, пристигнали в Бургас в самото начало на войната, се оказват много платежоспособни.

„ Демонстрираха висок стандарт на живот, караха скъпи коли и бяха извънредно прецизни в избора на парцел чартърен “, казва брокерът Донка Паунова.

И прецизира: „ Искаха да наемат жилища за несъмнено време. Високият им стандарт обаче съществено повлия на равнището на наемите в морския град - наемите се подвигнаха до 100% “. Тристаен обзаведен апартамент по Южното Черноморие, който преди войната мъчно се отдава чартърен на цена от 1000 лв. на месец, в този момент към този момент гони 1000-1500 лв. “.

Пет месеца по-късно, през август, доста от тези наематели обаче освободиха наетите жилища и се прибраха назад в Украйна или се насочиха към други европейски страни. „ Голяма част от тях избраха прилежаща Турция, евентуално поради по-дългия летен сезон в южната ни съседка “, посочи Паунова.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР