Става дума за обществена поръчка за улично осветление между два

...
Става дума за обществена поръчка за улично осветление между два
Коментари Харесай

Порочните обществени поръчки в СО и общото между тях - Кристиан Кръстев

Става дума за социална поръчка за улично осветяване сред два региона в София - “Средец” и “Оборище”. Обществената поръчка е на стойност 73 милиона лв., а съгласно следствието локалната администрация се готви да заплати цени, които са сред 3 и 77 пъти над пазарните.

Въпросът е за какво.

В сюжета вземат участие две компании - “Лог Сиберия” и “Улично осветление”. Поръчката планува да има опция за вложение на до 6 млн. лв. на регион. Според спечелилите в публичната поръчка за тези средства “Лог Сиберия” може да сложи единствено 1 043 нови лампи, до момента в който “Улично осветление” може да сложи тройно повече - 3 781 лампи.

Тук се появява особата на Кристиан Кръстев. Същият, който бе забъркан и в упоменатия скандал с новите коли за дирекция " Транспорт ". Според него, несъмнено, проблем няма. Разминаванията в цените сред двете компании се дължи на това, че едната дава приоритет на построяването, а другата - на поддръжката. Въпросът обаче е - за какво и двете компании са дали голословно повишени цени, които са в пъти над пазарните и за какво Столичната община не е направила инспекция, с цел да разбере дали участниците в действителност подават най-хубавата оферта. Все отново е рецесия. И въпреки всичко напълно неотдавна локалната администрация в София се оплака, че няма по какъв начин да заплати тока на метрото.

Освен това не е напълно ясно кой е направил техническите спецификации на тази поръчка - компанията или общината. И дали това не е следващият образец за порочната процедура, при която критериите се залагат по този начин, че една избрана компания да е единствената, която дава отговор на тях. По случая, несъмнено, към този момент текат инспекции. Какво ще бъде открито от тях, ние не можем да кажем. Не можем да кажем също по този начин дали някой по веригата няма да замете някои от обстоятелствата.

Въпроси не липсват. Например - за какво в една и съща дирекция в Столичната община в границите на няколко месеца избухват два абсурда с публични поръчки? Защо Кристиан Кръстев продължава да управлява дирекция “Транспорт” и за какво за повторно в границите на няколко месеца се постанова същият този господин Кръстев да изясни, че от тази дупка заек няма да изскочи? Нима господин Кръстев се надява, че една неистина, повторена 100 пъти, се трансформира в истина?

През 2014 година Кръстев става иподякон, а ритуалът е осъществен персонално от средноевропейския епископ Антоний. Сиреч - свещеник.Като подобен би следвало да се придържа към 10-те Божи заповеди, нали? Сиреч - да не лъже, да не краде… Но това може би не участва в длъжностната му характерност като заместител кмет.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР