Става дума за ново общество, не знаем още за всички

...
Става дума за ново общество, не знаем още за всички
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Дигитална икономика с аналогови политици не се прави

" Става дума за ново общество, не знаем още за всички провокациите. Знаем единствено за някои процеси и трендове , само че не познаваме добре публичните и бизнес рискове от новата цифрова ера ". Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев по време на откриването на конференцията " Европа-начело на цифровата промяна: Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018г. ", проведена от Американската комерсиална камара у нас.

 Няма място за борба сред институциите, отсече Томислав Дончев
Няма място за борба сред институциите, отсече Томислав Дончев

Оставката на Добрев била мощен честен жест

Дончев акцентира, че не е действително да гоним новите провокации като Индустрия 4.0, с администрация 3.0 и обучение 2.0. Той попита и какво ще вършим с цифрово маргинализираните хора. " Не се прави цифрова стопанска система с аналогови политици ", добави той.

Лиляна Павлова - министър по европредседателството очерта три целта в региона на цифровите трансформации по време на Председателството ни . Свързаността е един от тях. Павлова напомни, че сме една от страните с най- бърз интернет. Тази съгласуваност би трябвало да е отворена и за Западните Балкани. Ще се работи за рухване на роуминг таксите в района . Като втори приоритет, тя очерта построяването на общ цифров пазар и тактика за киберсигурност. Икономика основана на поток на данни е трети приоритет . Като по- необятен приоритет Павлова разгласи общоевропейския проект за деяние на електронното ръководство .

 Правителството основава ръб за председателството ни на Съвета на Европейски Съюз
Правителството основава ръб за председателството ни на Съвета на Европейски Съюз

Бордът ще дава инструкции за договаряния и опция за следене на процесите

Мария Габриел - еврокомисар по цифрова стопанска система във видеообръщение съобщи, че би трябвало да има съгласуваност сред страните в Европейски Съюз . Растящата цифрова стопанска система изисква Европа да има на територията си един от суперкомпютрите . Тя подчертава върху нуждата от взимане на ограничения за киберсигурност .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР