Става дума за над 2000 души, които неправомерно се регистрират

...
Става дума за над 2000 души, които неправомерно се регистрират
Коментари Харесай

Нидерландия отново разследва измами със социални обезщетения от България

Става дума за над 2000 души, които непозволено се записват на нидерландски адрес и аплайват за разпределяне на надбавки
Нидерландската работа за данъчно разузнаване и следствие (FIOD) още веднъж проверява проведени измами със обществени компенсации от България.

Отделът " Социални компенсации " е получил голям брой сигнали за лица, които непозволено се записват на нидерландски адрес и аплайват за компенсации. Става въпрос за 2000 разнообразни социалноосигурителни номера. Това съобщи Националната осведомителна организация на Нидерландия АНП, представена от Българска телеграфна агенция.

Това се показва в писмо, което държавният секретар по компенсациите и митниците Ауке де Врис е изпратила до Камарата на представителите. През 2013 година също беше разкрита българска тайфа, правила по този метод огромни измами със обществени компенсации. Този нов случай наподобява като повтаряне на случая от 2013 година

Общественото неодобрение към по този начин наречената " българска машинация " съгласно някои е асъдействало доста за проведеното гонене на измами, при което десетки хиляди фамилии бяха непозволено упрекнати и в следствие получиха огромни компенсации. Възстановяването от този скандал с компенсации към момента основава главоболия за Де Врис.

Последствията от абсурда с компенсациите също по този начин затрудняват отдела в предотвратяването на този тип измами, написа Де Врис.

По думите ѝ чиновниците се притесняват да не сгрешат още веднъж. Освен това заради противоречие със законовата и нормативната уредба са били деактивирани системите за предизвестие, целящи идентифициране на заявки, в които нещо може да не е наред.

Службата към момента работи върху въвеждането на нов метод против измами, който ще понижи риска от непозволено разпределяне на надбавки.

В същото време Де Врис предизвестява при тези нови сигнали за машинация да не се не помни за хората и човешкото измерение. Възможно е да става дума за лица, които са жертва на корист с персоналните им данни.

Държавният секретар се базира и на неотдавнашния финален отчет от парламентарното следствие на политиката против измамите, който заключава, че в продължение на години държавното управление е било сляпо за хората и закона.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР