Става дума за Андон Андонов. ФрогНюз припомня, че той бе

...
Става дума за Андон Андонов. ФрогНюз припомня, че той бе
Коментари Харесай

Уволнен от Бюрото за защита е основният виновник зад побоя над протестиращи

Става дума за Андон Андонов. ФрогНюз напомня, че той бе изместен под крилото на Иван Гешев във времето когато Бюрото за отбрана на очевидците към момента бе на директното послушание на обвинител №1. Именно Андонов се е водил началник на служителите на реда на терен в нощта, когато спокойно протестиращи младежи са били завлечени зад колоните пред Министерски съвет. Андонов се е водил основен контрольор в полицейската конструкция на Министерство на вътрешните работи - ПСО.

Андонов е назначен за чиновник в Бюрото по отбрана през февруари тази година. Въпросът е дали прокуратурата е била изцяло наясно към датата на назначението с полицейските " подвизи " на Андон Андонов, пишат от Mediapool. Прокуратурата тогава стартира и следствие против 4-ма служители на реда, един от които бе точно Андонов.

Дисциплинарното наказване е наложено през август 2020 година, с което се не разрешава покачването на Андонов за период от две години. Вътрешната инспекция открива, че Андонов е дал инструкции за извеждане на протестиращи и воденето им под колоните на Министерския съвет, както и че взел участие в багра над тях, когато към този момент са били с белезници.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР