Статуята на свободата е една от най-известните забележителности в света,

...
Статуята на свободата е една от най-известните забележителности в света,
Коментари Харесай

Скритата тайна на Статуята на свободата ВИДЕО

Статуята на свободата е една от най-известните забележителности в света, само че в случай че се вгледаме малко по-внимателно, ще открием загадка, която е била скрита от туристите в продължение на повече от век. Емблематичният знак на Статуята на свободата украсява силуета на Ню Йорк.

Макар мнозина да са се възхищавали на спиращата дъха панорама от короната ѝ, малко на брой знаят за втора наблюдателна площадка на върха на факела, написа " Historic Mysteries ".

Причината за ограничавания достъп може да се наблюдава до основен миг в историята по време на Първата международна война.  

На остров Блек Том, малко известно място в сянката на остров Либърти, се е намирал значим склад за муниции. 

Тъй като американците изпращат муниции на стойност милиони долари в поддръжка на съдружниците, този склад се трансформира в цел за бойкот. Курт Янка, германско-американски разузнавач и пакостник, провежда опустошителна офанзива на остров Блек Том. 

Последвалата детонация е толкоз мощна, че изпочупва прозорците в Долен Манхатън и предизвиква съществени вреди на Статуята на свободата. 

Артилерийски боеприпас я удря и огъва ръката ѝ чак до короната. Въпреки че е осъществен ремонт, структурната целокупност на факела е нарушена, заради което от 1916 година той е неразрешен за посещаване от туристи. 

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР