Статуята на Дева Мария от Фатима се носи по време

...
Статуята на Дева Мария от Фатима се носи по време
Коментари Харесай

Стотици почетоха Пророчеството от Фатима

Статуята на Дева Мария от Фатима се носи по време на шествието на свещи в чест на Дева Мария от Фатима. Всяка година хиляди поклонници се стичат в града, с цел да отдадат респект на " Появление на Дева Мария ".

На 13 май 1917 година три селски деца виждат обявлението на Света Дева Мария край градчето Фатима в Португалия. Историята споделя, че в дребното португалско градче Божията майка се явила пред овчарчетата, с цел да им разкрие значими пророчества, които светът би трябвало да чуе.

Според легендата Лусия, е десетгодишна, а братовчедите и Жасинта и Франсишку, са надлежно на девет и на седем, когато Дева Мария им се явява за пръв път покрай местността Кова да Ирия. Необичайното събитие се случва на 13 май 1917 година и по-късно Светата майка се явява пред трите деца на тази дата всеки месец до 13 октомври.

Няколко години по-късно Жасинта и Франсишку умират при грипна пандемия, а Лусия става монахиня. Четири десетилетия по-късно явяванията на Дева Мария са приети от Ватикана като Чудесата от Фатима , а градът се е трансформирал в едно от най-светите места за поклонение.

От 13 август 1940 всяка година поклонниците, дружно с португалските и задгранични фермери, подаряват пшеница за изработването на хостиите за всички свещенодействие на това място, където Девицата се яви на три пастирчета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР