Статуетката Бялата птица“ изработена от даровития скулптор Александър Пройнов –

...
Статуетката Бялата птица“ изработена от даровития скулптор Александър Пройнов –
Коментари Харесай

Статуетката Бялата птица каца в Бургас, за работата на полицията през последните години

Статуетката „ Бялата птица “ направена от даровития ваятел Александър Пройнов – АПЕР ще полети за 14 подред година към своя притежател, като тази година създателят е решил да отличи ОДМВР – Бургас.


Наградата ще бъде получена на нарочна гала от сегашния шеф, ст.комисар Емил Павлов. Предвидено е награждаването да стартира в 10.30 часаутрев постройката на ОДМВР – Бургас на бул. „ Христо Ботев “ № 46.
Сребърната статуетка е отличие и самопризнание за важен публичен принос, която всяка година създателя АПЕР връчва на персона или организация, заслужила с делата си благодарността на обществото. Досега носители на премията през годините са били: „ Лайънс клуб “ - Видин, негово Преосвещенство Белоградчишки свещеник Поликарп / сега викарий на Софийския митрополит и Български Патриарх Неофит/, кметът на Монтана Златко Живков, игуменът на Троянския и Бачковския манастир манастир - свещеник Сионий и други През годините „ Бялата птица “ е връчвана със съдействието на Регионалния пресклуб на Българска телеграфна агенция във Видин.
Александър Пройнов – АПЕР е роден на 6 септември 1958 година в София. Работи в областта на монументалното изкуство. За времето от 1982 до през днешния ден, като създател е осъществил над 20 самостоятелни изложения в Европа и Азия и над 800 арт-акции, изложения и представяния в България. Носител е на редица награди, в това число и на сребърен орден за принос към съврeменното изкуство. Създател е на европейския знак „ Зевс и Европа ” за национални и районни медии / телевизии/ под егидата на френското държавно управление и Европейски Съюз, както и премиите на десетки национални структури в областта на стопанската система, политиката и културата: “Златната ракла ”, на Комисията за защита на конкуренцията, Национална агенция за приходите, Министерство на вътрешните работи, Министерство на народната отбрана, литературни и поетични състезания. Негови произведения са награди на БНР – Будител на годината – „ АЗ, БУКИ, ВЕДИ “, „ За важен публичен принос “ – „ Бялата птица “, на Германо – Българската индустриална комерсиална камара – „ Слава “, на БНР за ТОП 20 ранглиста за нова българска музика и други
При предпочитание от Ваша страна можете да отразите церемонията – същата започва на следващия ден – 19 януарив 10.30 часав постройката на ОДМВР – Бургас в наличието на старши комисар Емил Павлов и скулптора Александър Пройнов – АПЕР.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР