Статистиката показва, че в Сливен са регистрирани близо 25% от

...
Статистиката показва, че в Сливен са регистрирани близо 25% от
Коментари Харесай

Майки на 10 и 12 години: Как в Сливен помагат на децата, които раждат деца?

Статистиката демонстрира, че в Сливен са регистрирани близо 25% от всички ранни бракове и раждания в България. Според данните става дума за деца, които раждат на 13, 14 и 15 години. Една от родилките в Сливен е станала майка на 10-годишна възраст. Данните са част от публична статистика на Министерството на здравеопазването, заяви.

„ Статистиката на Национален статистически институт и Министерство на здравеопазването за предходната година: в Сливен има 104 деца, родени от малолетни майки. Има майка на 10 години, 4 майки на 13 години, 28 майки на 14-годишна възраст и 72 майки на по 15 години. Предполагам, че и тази година статистиката няма да е по-различна ” . Това съобщи в ефира на „ Здравей, България ” ръководителят на едно от родилните отделения в болница в Сливен доктор Люба Бъчварова.

По думите ѝ става въпрос за майки, които нямат наставнически потенциал. „ Обикновено, когато се роди такова дете, по-възрастни членове на фамилията поемат грижата за него. Има и значително девойки, които са сами. Те доста мъчно могат да се оправят с родителските си отговорности. Рискът от тези ранни раждания – с изключение на за здравето на майките, е и за бебетата, които постоянно са недоносени и се постанова да поставяме интензивни лекарски грижи за тях ” , показва лекар Бъчварова.

Според медиците институциите - в лицето на Агенцията за протекция на детето и обществените служби, би трябвало да работят на място с тези деца, с цел да се предотвратят ранните раждания от малолетни девойки. 

Повече по тематиката гледайте във видеото. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР