Статистиката от официалните власти на Тайван за месец май ясно

...
Статистиката от официалните власти на Тайван за месец май ясно
Коментари Харесай

Износът на чипове от Тайван за САЩ расте вече 26 поредни месеца

Статистиката от формалните управляващи на Тайван за месец май ясно демонстрира, че експортът на полупроводници от острова за Съединените щати пораства в продължение на 26 поредни месеца. Първо, това опонира на наклонността за понижаване на търсенето на чипове заради свръхпроизводството им и спада в стопанската система. Второ, тази наклонност опонира на желанието на Съединени американски щати да понижат зависимостта си от Тайван в тази област.

В годишно съпоставяне, съгласно Bloomberg, базирайки се на данни от Министерството на финансите на острова, покупките на тайвански полупроводникови съставни елементи от американски клиенти са се нараснали с 9% през май, до момента в който доставките за Китай и Хонконг са намалели с 14,3%. През май общият експорт на чипове от Тайван е намалял с 8%, а през април спадът не надвишава 7,1%.

По отношение на експорта на съоръжение за произвеждане на чипове, доставките от Тайван за Съединени американски щати са се нараснали с 59,3%, а Китай и Хонконг са получили 44,2% по-малко на годишна база. Това приказва за желанието на американските клиенти да укрепят локалното произвеждане на чипове в Съединени американски щати. При това, китайското направление по всякакъв начин е блокирано по всевъзможен метод от американските наказания, даже когато става въпрос за доставка на съоръжение от трети страни.

От друга страна, Китай продължава да е главният покупател на чипове от Тайван. През май делът на тази страна в структурата на профилния износ се е нараснал с няколко процентни пункта до 54%. Интегралните схеми на КНР се купуват от Тайван 12 пъти повече, в сравнение с Съединени американски щати, а оборудването за произвеждане на чипове — повече от  една трета.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР