Статистически, месеците юли, август и септември са най-опасни и с

...
Статистически, месеците юли, август и септември са най-опасни и с
Коментари Харесай

Юли, август и септември са най-опасни и с най-голям брой инциденти на пътя


Статистически, месеците юли, август и септември са най-опасни и с максимален брой произшествия на пътя. Една от аргументите за това е огромния натоварен трафик, изясни Росен Рапчев от Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “.
" Много от жителите, които подхващат пътувания, бързат да стигнат по-бързо с пет минути, което в същото време покачва риска при напредването на това пътно транспортно средство. Искам да ви кажа, че с тези пет минути може да спасите човешки живот, в случай че се движите и спазвате разпоредбите. Най-честата причина за тежките произшествия през този интервал това е неправилното изпреварване и осъществяване на маневри. Да всички споделят, че несъобразената скорост е проблем, само че това е в действителност по този начин, тъй като жителите би трябвало да се преценяват с околната среда и с всичките метеорологични условия, изключително с интензивността на придвижването. и би трябвало да избират скорост, с която да могат да реагират на всяка изненадващо появила се обстановка. За страдание, доста от тези произшествия са със самокатострофирали коли, които независимо напущат пътното платно и осъществят тежки произшествия в крайпътното пространство ", съобщи Росен Рапчев от Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “.
Над 9000 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Операцията продължава и сега на територията на цялата страна, осведоми БНР.
От петък от Министерство на вътрешните работи започнаха и линеен надзор по пътищата за съблюдаване на закона за придвижване по главните пътни посоки като мярка за противопоставяне на пътния травматизъм.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР