Starwood Capital Group, която е под една шапка със собственика

...
Starwood Capital Group, която е под една шапка със собственика
Коментари Харесай

Собственикът на София хотел Балкан влиза на имотния пазар в Швеция със сделка $1 милиард

Starwood Capital Group, която е под една шапка със притежателя на столичните хотели " София хотел Балкан " и " Сенс " Stawood Hotels and Resorts, възнамерява да навлезе на пазара на пазара на парцели чартърен в Швеция в договорка за 1 милиард $.

Групата е предложила тази сума за придобиването на локалната Victoria Park AB, като предлагането към акционерите на компанията, пресметнато в шведски крони, се пресмята на 8,68 милиарда крони.

След оповестяването на новината акциите на сдружението, което се търгува на борсата в Стокхолм, са се покачили до 31,70 крони. Така пазарната капитализация на компанията доближава 7,7 милиарда крони или 924 милиарда $, написа Bloomberg.

Решението за договорката следва да бъде взето от шестте съществени акционери във Victoria Park, които държат към 22% от скъпите бумаги и 31,5% от правото на глас в сдружението.

 “София хотел Балкан” напът да стане част от най-голямата хотелска верига в света
“София хотел Балкан ” напът да стане част от най-голямата хотелска верига в света

Остава единствено Брюксел да даде утвърждението си за договорката сред Marriott и Starwood

Официално отправената оферта в елементи ще бъде показана през април, а вложителите в шведската компания ще имат време да решат до края на май или до началото на юни.

Starwood Hotels държи два хотела в София, като преди близо две години компанията стана част от най-голямата хотелска верига в света. Това стана, откакто групата подписа договорка с Marriott International за 12,5 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР