Стартиралите преди 3 години Национална лотария“ и Лотария България“ набират

...
Стартиралите преди 3 години Национална лотария“ и Лотария България“ набират
Коментари Харесай

Ето кой богат българин стои зад „Национална лотария“ и „Лотария България“

Стартиралите преди 3 години „ Национална лотария “ и „ Лотария България “ набират все по-голяма известност и носят от ден на ден доходи на уредниците си. На пазара към този момент има още няколко сходни на тях. Само за предходната година тази част от хазартния бизнес е отчела растеж от 30 % и е достигнал до 320 милиона лв.. Това демонстрира пресмятане въз основата на платени налози, оповестено от „ Капитал “. Според изданието, двете най-оборотни игри – „ Национална лотария “ и „ Лотария България “ се управляват от един от най-богатите българи – предприемача Васил Божков.

Подобен на неговия бизнес, само че с много по-незначителен пазарен дял, развива и Българският състезателен тотализатор.
Ето кой богат българин стои зад " Национална <a href="//bit.ly/3VxlKUT"><u>лотария</u></а> " и " Лотария България "
Таблица „ Капитал “

За 2016-а година приходите в хазната от хазартни действия са достигнали 124 милиона лв., което е с 32 % повече, спрямо миналата 2015-а година, сочи информация, предоставена на „ Капитал “ от Държавната комисия по хазарта.

В нея се отбелязва, че нарастването се дължи извънредно на моментните лотарии и игрите онлайн. Три са фирмите, които към днешна дата оперират на пазара с лотарийни билети. „ Ню геймс “, която дружно с „ Национална лотария “ е уредникът на игрите със същото име.

Тя е и водач по доходи за 2015 година (виж таблицата). Втората компания е „ Евробет “, която провежда „ Лотария България “, а третата е Българският състезателен тотализатор. В същото време броят на сдруженията, които имат лиценз за активност в България на пазара за онлайн залагания, към този момент е 11. Последно такова позволение получи компанията Bwin.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР