Стартира осмото издание на Националния литературен конкурс Стамен Панчев“. Конкурсът

...
Стартира осмото издание на Националния литературен конкурс Стамен Панчев“. Конкурсът
Коментари Харесай

ЗА КНИЖКАТА, МИШКАТА И …КОРОНАТА

Стартира осмото издание на Националния книжовен конкурс „ Стамен Панчев “. Конкурсът е предопределен за възпитаници от V до XII клас от цялата страна, като неговата цел е да стимулира развиването на креативното въображение и гений у подрастващите в региона на словесното изкуство. Водещи още са концепциите за запазване и одобряване на най-важните човешки полезности – родолюбие, човещина, добрина, взаимно почитание, благодарност, национализъм, етническа приемливост, отговорност, както и популяризирането на достиженията в региона на литературата на най-младите нейни фенове в България. Организатори са Община Ботевград, Дружество „ Орханиец “ и Сдружение на литературните създатели „ Стамен Панчев “, коитоискат и да задействат основаването на креативен контакти сред децата от цяла България.

Конкурсните произведения е целесъобразно да бъдат на тематика „ За книжката, мишката и …короната “, като творбите би трябвало да се изпращат до 15 март /включително/ 2022 година на адрес:.

В писмото всеки участник би трябвало да напише единствено персоналните си данни: име, презиме, фамилия, прецизен адрес, телефон за връзка и името на учебното заведение си, както и в коя възрастова група и в кой/кои раздели ще взе участие.

Самите творбите би трябвало да бъдат написани в обособен файл (документ на Word, шрифт Times New Roman, размер 12 или 14), който да се прикрепи към писмото. Това се постанова, тъй като състезанието е неизвестен. Творбите ще бъдат засекретени и ще бъдат подадени на журито без персоналните данни на участниците.

Творбите на участниците в тазгодишното издание ще се правят оценка от петчленно жури под председателството на поетесата Маргарита Петкова.

За въпроси и информация, свързани с състезанието: [email protected]; тел.: 089 843 21 29 и 088 885 94 85.

Конкурсът се организира под патронажа на Райна Панчева – внучка на поета Стамен Панчев, и Стамен Банковски – Панчев – негов правнук.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР