Стартъпът Phos е победител в ElevatorLab България 2019 – регионалното

...
Стартъпът Phos е победител в ElevatorLab България 2019 – регионалното
Коментари Харесай

Phos e победител в Elevator Lab България 2019 с решение за превръщане на смартфони в ПОС терминали


Стартъпът Phos е победител в ElevatorLab България 2019 – районното предизвикателство в границите на най-голямата корпоративна стратегия за партньорство с финтех бранша в Централна и Източна Европа, основана от Райфайзен Банк Интернешънъл. Компанията победи с решение за софтуерен ПОС терминал, който разрешава на търговците да одобряват сигурни безконтактни заплащания непосредствено на телефона си, без спомагателен хардуер. Проектът на Phos завоюва в конкуренция с новаторски хрумвания на още четири финалиста – Reloyalty, Appraiser, Phyre и ReCheck. Победителят получава право за присъединяване непосредствено за полуфинала на световната стратегия във Виена, където ще се конкурира с финтех планове от целия свят, както и опция да развие PoC (Proof of concept) в Райфайзенбанк (България).

„ Elevator Lab е трамплин за българските финтех планове към световната сцена. Щастливи сме, че ще имаме опция да работим с Райфайзенбанк, защото ние търсим стратегически сътрудници за развиването на нашия артикул “ – съобщи Иво Георгиев, един от основателите на стартъпа Phyre.

За образование в австрийската столица пък ще пътува екипът на iRoboInvest, който завоюва първото издание на Elevator Lab Bootcamp за стартъпи в начална фаза. Тяхната концепция за дигитализиране на банкови продуктови предложения, профилиране на клиенти и подписване на договорибе определена като най-перспектива измежду нововъведенията на останалите финалисти в категорията ChatBot System, Swipe & Tip, Revalueи RICS.

„ Вече три години Райфайзенбанк е част от стартъп и финтех екосистемата в България. Свидетели сме по какъв начин тя се развива и като брой играчи на пазара, и като експертиза на екипите, и като качество на плановете. Чрез Elevator Lab ние поддържаме директно това развиване, а през тази година подаваме ръка и на екипите в напълно начална фаза. Отново видяхме страхотни планове и хрумвания. Вярваме, че и измежду тазгодишните спечелили и финалисти ще открием бъдещи сътрудници, с които дружно ще продължим да променяме средата и да вкарваме нововъведения за по-добро потребителско прекарване “, сподели Даниел Алексиев, шеф отдел „ Дигитално банкиране и Иновации “ в Райфайзенбанк.

Над 1000 стартъп и финтех компании от целия свят аплайваха в трите досегашни издания на световната стратегия Elevator Lab. На локално равнище Райфайзенбанк (България) към този момент работи с три от фирмите, които участваха в миналогодишното издание на Elevator Lab – с българските Evrotrust и Log Sentinel, както и с един от спечелилите в световното съревнование Pisano.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР