Старши треньорът на волейболния Левски Владимир Николов бе специален гост

...
Старши треньорът на волейболния Левски Владимир Николов бе специален гост
Коментари Харесай

Владо Николов: Левски игра добър волейбол, първенството е по-силно

Старши треньорът на волейболния Левски Владимир Николов бе специфичен посетител в " Златният гейм " по Диема спорт 2, където приказва за миналия сезон на своя тим. " Сините " отпаднаха на четвъртфиналите след две загуби с по 0:3 от Нефтохимик 2010, само че съгласно Николов това отпадане " не кореспондира на качеството на работа и на волейбола " на неговия отбор. Той изрази страдание, че отборът не е съумял да заеме по-предно място в постоянния сезон.

Като цяло, обаче, някогашният национал изрази позитивизъм за своя отбор, който е показал израстване. В същото време Владо Николов счита, че равнището на шампионата се е повишило.

" Първенството беше много по-равностойно, дори от предходните 2-3 сезона. Ние фактически приключихме шести, приключихме на четвъртфиналите, играейки с най-хубавия тим в шампионата. Но имаме 2 победи повече, надлежно безусловно четири тима са на една победа разлика. Един злополучен мач, който загубихме в Разлог, ни раздели от третото място, а можехме да бъдем и втори, безусловно с една победа разлика. Първенството е по-силно и по-равностойно спрямо предходната година ".

" Резултатът няма по какъв начин да ни удовлетворява, само че тимът игра добър волейбол през целия сезон, изключително вторият полусезон, защото първият имахме толкоз победи, че ми се наложи даже на мен да облека екипа ".

" Имаме мотив за удовлетворение за добре свършената работа. Резултатът, отпадането на четвъртфиналите, не кореспондира с качеството на работата и на волейбола, който демонстрирахме ".

" В тима на Нефтохимик има петима национали, към тях прибавяме Илия и Ники, общо седем състезатели, които са на национално равнище. Към днешна дата ние нямаме задоволително класа, това са обстоятелствата. Щях да бъда доста удовлетворен, в случай че бяхме играли 6 от геймовете, а не 4. Получи се едно сковаване първите два гейма, за мен необяснимо, само че това е реалност ".

" Миналата година мислех повече като волейболист. Оказа се, че нещата, които съм правил не са били толкоз лесни. Оказа се, че не е толкоз елементарно състезател, който е упражнявал 15 години, да уцели избрана зона на полето. Имах усложнения с тези моменти, които на мен са ми се получавали, а на състезателите, които имам, не им се получава. Необходимо е повече време ".

" Играейки дълги години с положителни играчи в положителни тимове, там всички бяха научени на базови неща. И предишният сезон това ми беше доста тежко. Този сезон считам, че и аз се развих като треньор. Общо 26 мача, от тях 16-17 може би сме играли доста непосредствен волейбол като този, който аз желая. Ще се опитаме да подобрим с една концепция класата в тима и с доста работа през лятото да понижим разликата с другите тимове ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР