Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски коментира за официалния сайт

...
Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски коментира за официалния сайт
Коментари Харесай

Барчовски коментира представянето на ЦСКА в НБЛ

Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски разяснява за формалния уебсайт на клуба, че мястото на " алените " във краткотрайното класиране в средата на постоянния сезон в Националната баскетболна лига за мъже дава отговор на показаното от тима и събитията през първите месеци от акцията.

Късният старт на подготовката, напълно новоизграденият състав и контузиите са измежду аргументите " армейците " да не са в топ 4.

Именно влизане в четворката преди шампионата за Купата на България пък е задачата на експерта.

От 10 срещи след завръщането си в баскетболния хайлайф ЦСКА завоюва пет и дели 5-6 място в подреждането, а упоритостите са за още по-добри резултати, само че Барчовски е наясно, че сезонът се взема решение след второто завъртане.

Това значи, че " алените " имат още 10 мача, с цел да се приготвят за основните борби и място на почетната стълбичка.

Най-силният дуел за отбора досега е този против Левски, счита наставникът. Въпреки провалянето, това е срещата, в която тимът е посочил най-вече от опциите си.

Успехът против първенците от Балкан също има значимо място в развиването на сезона за " армейците ". На другия полюс е мачът в Ямбол, който е най-голямото отчаяние за Росен Барчовски.

Най-неприятното дотук за опитния ментор е контузията на главния плеймейкър Брандън Йънг, който към момента се лекува в Съединени американски щати. Приятните изненади за сметка на това са две - бързата акомодация на извикания по неотложност гард Джордан Калахан и израстването на младия Мартин Сотиров.

До края на календарната година ЦСКА гостува довечера на Спартак в Плевен, а седмица по-късно, на 28 декември, посреща Шумен. В първите дни на 2023-а следва пътешестване до Ботевград за мач с Балкан, а по-късно столичани одобряват и водача в класирането Рилски Спортист.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР