Старши треньорът на ЦСКА Христо Янев очаквано е доволен от

...
Старши треньорът на ЦСКА Христо Янев очаквано е доволен от
Коментари Харесай

Янев: ЦСКА ме върна сред живите

Старши треньорът на ЦСКА Христо Янев предстоящо е удовлетворен от успеха в последното Вечно дерби за сезона против Левски, въпреки “армейците” да се бориха само за популярност и чест. “Червените” се постановиха с 3:2 над “сините” в инфактен мач на националния стадион “Васил Левски”. Левски на два пъти изравняваше резултата и изпусна не дребен брой шансове да оберне, само че в последна сметка “армейците” се поздравиха с успеха.

Руска рулетка наклони стрелката към аления бранш

"Създадохме доста положения и имахме обстановки за голове през първото полувреме. Допуснахме неточност и ни изравниха, само че момчетата се подвигнаха на няколко пъти и демонстрираха темперамент, който ме кара да имам вяра, че ще бъдем по-силни през идващия сезон”, сподели Янев.

“В обстановките в офанзива на моменти не бяхме съсредоточени и въпреки че ги създавахме с лекост. Беше прелестно да видя това против съперник, против който играем мъчно. Разполагам с стеснен брой футболисти. Ако разполагахме с Каранга, щяхме да изглеждаме по друг метод. Използвахме Киро (Десподов) на върха на офанзивата, тъй като знаем, че е бърз и може да преодолее отбраната на Левски. Той го направи на няколко пъти. Има качества да стане огромен футболист”, счита още наставникът на “червените”.

“За мен е специфична тази победа, тъй като с моя щаб преминахме през доста компликации. Дербито е същото, каквото го помня като футболист. Беше прочувствено. ЦСКА ме зарежда постоянно с позитивна сила. Мога да кажа, че сега съм се върнал измежду живите ", приключи той.

Янев бе запитан и дали има късмет да остане отпред на отбора след края на сезона: "Поел съм ангажимент в тази обстановка. Изпълнявам го, стремим се с моя екип да бъдем съвършени с това, което вършим. Колко се получава има други хора, които ще решат. Може би към тях би трябвало да зададете въпросите си. "

Попитан дали тази победа го приближава до оставене в ЦСКА, Янев отговори: „ По никакъв метод.”

„ За мен и 1:0 беше изцяло задоволително. По-хубавото е, че създадохме много положения за гол и футболистите изпитаха наслаждение от тази победа”, сподели още Христо Янев, а на въпрос дали някои футболисти ще получат отмора, той отговори: „ Имат си контракти, които би трябвало да извършват докрая. Защитата през днешния ден стоеше на терена. Ние създадохме повече положения от тях.”

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР