Литекс да се завърне в Първа лига и отново да

...
Литекс да се завърне в Първа лига и отново да
Коментари Харесай

Гриша Ганчев може да възроди Литекс

" Литекс " да се завърне в Първа лига и още веднъж да нападна шампионската купа! Това е огромната фантазия на предприемача Гриша Ганчев, който публично се раздели с акциите си в ЦСКА-София.

Милионерът има огромен сантимент към " оранжевите ", като по време на неговото ръководство те станаха 4 пъти първенци на страната и четири пъти взеха националната купа. 

" Литекс " сега е в средата на класирането във Втора лига

Пред свои близки Ганчев е декларирал, че няма да се отдръпна изцяло от футбола, а ще продължи да оказва помощ на клуба от Ловеч. Той ще прави всичко само от обич към тима и без да търси финансови облаги. Доскорошният необут на ЦСКА счита да прекарва по-голямата част от времето си в своето голямо ранчо в родното му село Микре, Ловешко.

През 2016 година Гриша Ганчев реши да преименува " Литекс " на ЦСКА-София и да реалокира седалището на клуба на стадион " Българска войска ". И въпреки всичко не изостави изцяло ловешкия футбол. Той купи лиценза на аматьорския " Ботев " (Луковит) и прекръсти този клуб на " Литекс ", който продължи да се състезава във второто равнище на българския футбол, където е и до през днешния ден.

Гриша и синът му Данаил оповестиха, че трансферират безплатно акциите си в ЦСКА-София на " Националния фонд за спорт, просвета, изкуство и просвета ".

Зад това сдружение стоят братята милиардери Валтер и Георги Папазки, които са хазартни босове. Те имат намерение да привлекат Любослав Пенев като старши треньор на " алените " от новия сезон, а легендата Димитър Бербатов да получи огромен управителен пост.

Появиха се и информации, че Гриша Ганчев може да подаде ръка на елитния " Пирин ", като се включи във финансирането му. На този стадий обаче удостоверение на това няма.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР