Старши треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун отличи силното представяне

...
Старши треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун отличи силното представяне
Коментари Харесай

Майк Браун: Везенков може да бъде сред най-добрите стрелци в НБА

Старши треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун отличи мощното показване на българина Александър Везенков при трагичния триумф на неговия отбор със 124:123 вкъщи против Голдън Стейт Уориърс в мач от постоянния сезон на НБА.

Родната баскетболна звезда се появи на паркета против " воините " едвам в края на третата четвърт при резултат 80:96 в изгода гостите, само че имаше съществена заслуга за това " кралете " да осъществят цялостен поврат.

След дуела Браун обърна внимание на двете основни тройки на Везенков и мощното му показване в отбрана, като разяснява, че най-полезният състезател в Евролигата за миналия сезон се е възползвал по най-хубавия вероятен метод от предоставения му късмет.

" Казах на Саша - хей, ти знаеш да по какъв начин играеш, наясно съм, че имаш чудесно възприятие към играта, знаеш по какъв начин за стреляш. Няма да има случай, в който да кажа, че е направил неприятна пукотевица, тъй като той може да бъде измежду най-хубавите стрелци в лигата. Ако играеш - добре, само че в случай че не играеш – бил си и в по-трудни обстановки от тази и би трябвало да останеш подготвен. Когато имаш опция, сигурен съм, че ще се възползваш. Той направи тъкмо това през днешния ден. Саша бе отвън ротацията за малко, само че през днешния ден влезе и вкара две основни тройки за нас. В отбрана оказа въздействие в мача. Когато той е на терена, просто би трябвало да го пазиш, тъй като, в случай че го оставиш самичък, ще те накара да си платиш ", съобщи наставникът на Сакраменто.

Баскетболният експерт направи още веднъж и сравнението сред Александър Везенков и четирикратният първенец в НБА Ману Джинобили, който в първата си година в Сан Антонио Спърс е имал компликации с акомодацията, само че пък след това се трансформира в легенда на " шпорите ".

" При Саша всичко е част от процеса. Говорих с него за това, че имах щастието да мога да бъда треньор на Ману Джинобили, когато той дойде в лигата. Когато пристигна, той беше почти на същата възраст като Саша и дойде от много добър тим в Европа по това време. Направихме опит да го използваме като титуляр, само че не се получи и трябваше да влиза от пейката. Не беше титуляр при нас, в Сан Антонио, за най-малко година. Това е развой на акомодация освен за играчите, само че и за треньорите, които проучват по какъв начин да те употребяват, с цел да помагаш на тима на най-високо равнище ", приключи Майк Браун.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР