Старши треньорът на Рома - Жозе Моруриньо, беше във възторг

...
Старши треньорът на Рома - Жозе Моруриньо, беше във възторг
Коментари Харесай

Моуриньо: Уморени сме, но горди от постигнатото

Старши треньорът на Рома - Жозе Моруриньо, беше във екстаз след работата на неговите футболисти в реванша с Реал Сосиедад от 1/8-финалите на Лига Европа. „ Вълците “ съумяха да удържат нулевото тъждество в Испания и след триумфа с 2:0 в първия мач не престават напред към идната фаза.

Специалния съобщи, че отборът му може да не е най-хубавият в света, само че е доста стабилен.

„ Когато губиш с 0:2 е обикновено вкъщи да рискуваш всичко, с цел да обърнеш нещата. Реал игра добре, а имаше и поддръжката на почитателите си на този прелестен стадион, само че моите момчета дадоха всичко от себе си. Съперникът искаше да вкара гол в първите 15-20 минути, само че не съумяха. В същото време Дибала имаше един изстрел, който ми изглеждаше, че ще влезе. След това се защитавахме добре и разчитахме на контраатаки, като в нито един миг не спряхме да опитваме да отбележим, даже и когато ни притиснаха по-дълбоко. Затова пуснах и свежи хора като Ел Шаарауи и Ейбрахам. Искам да благодаря и на почитателите на Рома, които пътуваха до тук, бяха набутани в тази клетка и страдаха с нас “, сподели Моуриньо.

„ Момчетата свършиха своята работа, моят принос е дребен. Имахме много проблеми. Неманя Матич не можа да играе, тъй че се наложи Вайналдум, който не бе играл шест месеца, да запише два следващи мача за три дни. Завръщаме се в Рим изтощени, само че горди от постигнатото. Подобен кураж и себераздаване - Белоти бе претърпял интервенция на ръката преди дни, Пелегрини имаше 30 шева на главата - това споделя всичко. Може да не сме най-хубавият тим в света, само че сме стабилен отбор “, продължи португалецът.

Накрая Специалния показа упованията си за идващия противник, като в това време разкритикува формата на шампионата.

„ Вече елиминирахме два класни противника в лицето на Република България Залцбург и Реал Сосиедад. На 1/4-финал сме, само че там има много мощни тимове и ще забележим. В шампионата има отбори, които, съгласно мен, нямат място тук. Щом си отстранен от обещано съревнование, би трябвало да си отиваш вкъщи! Ако Лига Европа бъде извоювана от тим, изнемощял от Шампионската лига, това ще бъде безмислено. Този шампионат би трябвало да е за тимовете, които са минали по целия път. Ето, Лацио няма да отидат в различен шампионат, откакто отпаднаха, нали? Така и би трябвало да бъде “, съобщи Моуриньо.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР