Старши треньорът на Олимпик Лион Фабио Гросо и помощник-треньорът Рафаеле

...
Старши треньорът на Олимпик Лион Фабио Гросо и помощник-треньорът Рафаеле
Коментари Харесай

Треньорът на Олимпик Лион Фабио Гросо и помощникът му Рафаеле Лонго са със сериозни травми след снощния инцидент

Старши треньорът на Олимпик Лион Фабио Гросо и помощник-треньорът Рафаеле Лонго са били " непосредствено ударени и със съществени контузии по лицето ", откакто на път към стадиона преди гостуването на Олимпик Лион в неделя вечер, след което мачът бе отсрочен, написа организация ДПА.

В обществените мрежи бяха публикувани видеозаписи, на които се вижда хвърлянето на камъни по рейса на Олимпик Лион, а по-късно Гросо бе сниман на носилка и с окървавено лице.

Ръководният орган на френския футбол - Професионалната футболна лига удостовери отлагането на мача нощес след изключително съвещание.

" По време на спешната среща след случаите, случили се пред " Стад Велодором ", Олимпик Лион изрази опълчването си на присъединяване си в срещата. След консултация с Олимпик Лион и локалните управляващи, взехме решение дуелът да не се играе довечера ", се споделя в формалното известие.

От лагера на Олимпик Лион осъдиха остро офанзивата и прибавиха, че в началото са очаквали мачът да се играе, преди да осъзнаят, че положението на Гросо и Лонго е " доста по-сериозно от предстоящото " и както и поради " психическото положение на играчите ".

Клубът изясни, че в неделя вечер на входа на " Стад Велодром " няколко индивида са атакували рейса на тима, както и футболистите, и треньорите. Шест рейса с последователи на Олимпик Лион също са били набелязани.

" Дори в предишното такива офанзиви към този момент да са се случвали, за което Олимпик Лион постоянно е съжалявал, тази неделя, 29 октомври, бе направена най-лошота стъпка. Всъщност няколко предпазени прозорци бяха счупени от тежки предмети с незнаен темперамент. Тези снаряди проникнаха навътре в рейса. Старши треньорът Фабио Гросо и помощникът Рафаеле Лонго бяха непосредствено ударени и съществено засегнати в лицето по време на офанзивата. Заедно с тях играчите и щаба също бяха надълбоко наранени от насилието при нападението, което Олимпик Лион изрично осъжда ", обявиха от френския футболен клуб.

Олимпик Лион счита, че е било " явно невероятно " мачът да се състои и добави, че възнамерява да подаде недоволство в идващите дни, призовавайки и управляващите към деяние: " В умозаключение, Олимпик Лино съжалява за сходни обстановки, ставащи всяка година в Марсилия и приканва управляващите да вземат поради сериозността и повторението на този вид произшествия, преди да се случи още по-сериозна покруса. "

От Олимпик Марсилия излязоха със лично изказване, в което подлагаха на критика причинителите и пожелаха бързо излекуване на 45-годишния италианец Гросо.

" Олимпик Марсилия съжалява за неприемливите произшествия, които се случиха довечера към " Стад Велодром " против рейса на Олимпик Лион, както и против рейсовете на последователите на тима. Клубът пожелава бързо възобновяване на треньора на Лион Фабио Гросо и изрично осъжда това принудително държание, което няма място в света на футбола и в обществото. Поради шепа безмозъчни хора, мачът, плануван за довечера, беше провалени, а 65 000 последователи бяха лишени от опцията да участват на футболен мач ", се споделя в изказването.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР