Старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван

...
Старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван
Коментари Харесай

Иван Иванов: Има не само светлина в тунела, а направо слънце на улицата на българските щанги

Старши треньорът на националния тим по повдигане на тежести Иван Иванов съобщи, че въпросът с ръководството на един от най-успешните български спортове върви към разрешаване след повече от година.
 Дейвид Фишеров с европейска купа
Дейвид Фишеров с европейска купа

Фурор за нашите

Олимпийският първенец от Барселона`92 разгласи, че Неделчо Колев и Ариф Маджид, които претендират да бъдат президенти на федерацията, най-сетне са седнали на масата на договарянията и те вървят към сполучлив край, който да разреши на националите да водят естествен подготвителен развой и да вземат участие на международното състезание в края на годината.

" Има освен светлина в тунела, а напряко слънце на улицата на българските щанги. Бившият и актуалният началник седнаха на една маса да договарят, с цел да може спортът ни да върви напред. Към днешна дата тези договаряния може би даже са финализирани, само че аз не вземам участие в тях и не желая да препредавам информация. Това, което знам, е, че вървят добре и скоро ще можем да излезем от този батак, в който се намираме към този момент повече от една година. Под каква форма и кой ще ръководи федерацията, дали ще има двама президенти, това не мога да кажа. Когато обаче има нещо несъмнено, те двамата ще излязат и ще кажат какво са решили, аз единствено съм осведомен какво е говорено ", съобщи Иванов.
 Ариф Маджид: Ще работим за нова федерация в българските щанги
Ариф Маджид: Ще работим за нова федерация в българските щанги

„ Един от най-успешните български спортове заслужава да се развива в доста по-спокойна и градивна конюнктура “

Той бе запитан дали се е срещал с Неделчо Колев, който към момента държи властта във федерацията, въпреки и за президент през май 2021 година от Общото заседание да беше определен Ариф Маджид.

" Не, не съм приказвал с него, единствено състезателите от тима са разговаряли с него ", сподели Иванов и добави, че към този момент седем месеца не е взимал заплата.

" Досега всичко се правеше напук и нямаше никакъв разговор. Мисля, че опасността на министър Радостин Василев да отнеме лиценза на Българска федерация по повдигане на тежести също изигра роля за започване на договарянията. Все още нищо не е ясно и до края на месеца могат да се случат доста неща, само че съм оптимист ", добави именитият български тежкоатлет.

Той уточни, че на 31 юли националите се качват въз основата в Белмекен, с цел да стартират усилена подготовка за международното състезание в Колумбия. Те ще останат там до 20 август, след което ще стартира втората част от подготвителния развой в комплекса " Спортпалас " край Варна.

В подготовката би трябвало да вземат участие десетима представители на България на европейското състезание в Тирана през предишния месец, както и още двама или трима щангисти. Селекционерът обаче изрази очакване, че някои от спортистите може и да не се причислят към лагера в Белмекен и тогава " ще се готвят за други надпревари ".

Иванов, който бе съпроводен от четирима национали - Христо Христов, Дейвид Фишеров, Денис Данев и Иван Димов, с цел да получат премиите за " Отбор на месец юни " и " Треньор на месец юни ", бе запитан и за какво отсъстват Божидар Андреев и Карлос Насар.

" Божидар е в Сливен, тъй като има фамилни проблеми. Карлос е на Слънчев бряг, където прави фотосесии на татуировки ", сбит бе старши треньорът.

Европейският първенец в категория до 109 кг Христо Христов добави, че състезатели в националния тим също са обнадеждени от напредъка в договарянията сред остарялото и новото управление на федерацията.

" Бяхме доста огорчени от цялата обстановка и това, че не получавахме пари за труда си. Но Иван Иванов не спря да ни дава вяра, че нещата ще се оправят. Бойкотът, който обявихме, в случай че нещата не се възстановяват до края на месеца, към момента е вероятен, само че нямам доверие, че ще се стигне до него. Не трябваше въобще да се стига дотук, тъй като тази обстановка имаше по какъв начин да бъде избегната ", сподели варненецът.

Световното състезание по повдигане на тежести ще се организира в колумбийската столица Богота от 1 до 17 декември.
 Национали по повдигане на тежести заплашиха да бойкотират подготвителния развой
Национали по повдигане на тежести заплашиха да бойкотират подготвителния развой

Христо Христов, Ангел Русев и Дейвид Фишеров оповестиха, че застават зад своя треньор Иван Иванов
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР