Старши треньорът на националния отбор на по футбол Гарет Саутгейт

...
Старши треньорът на националния отбор на по футбол Гарет Саутгейт
Коментари Харесай

Саутгейт се надява на помощ от Висшата лига по време на подготовката за Световното първенство

Старши треньорът на националния тим на по футбол Гарет Саутгейт се надява Висшата лига да вземе поради подготовката на Англия за Световното състезание в Катар, когато прави програмата на мачовете за идващия сезон. ESPN неотдавна заяви, че Футболната асоциация е подала публично искане до Лигата да не се организира кръг през уикенда на 12-13 ноември. Англия би трябвало да лети за Катар на 15 ноември преди първия си мач против Иран на 21 ноември, а в група " B " са още Съединени американски щати и Уелс. Висшата лига ще разгласи програмата си за сезон 2022/2023 в четвъртък, а Саутгейт се надява, че те са обмислили настояването да оказват помощ на подготовката на националния тим.

" Помолихме Висшата лига да обмисли нещата, само че също по този начин разбираме, че те имат доста детайлности за уточняване ", сподели селекционерът. " Програмата на мачовете е доста комплицирана. Може да ни се помогне с медицинския отчет, в случай че даден тим играе в събота, това ще ни даде спомагателен ден за преценка. Защото ще би трябвало да се съберем в понеделник и да летим във вторник, което ще изисква в действителност бързи решения по-специално за медицински проблеми. Така че това е единственото нещо, което преглеждаме, което може да ни помогне, само че разбираме общата картина ", добави той. Саутгейт сподели, че " шерването на информация е много положително от здравна позиция " и ФА получава данни за представянето от Висшата лига, давайки на Англия " някои маркери " за подкрепяне на избора на играчи. Има обаче " малко детайл на незнайно през този интервал ", защото клубовете, които имат огромни мачове, може да желаят да запазят информацията за себе си.

Англия има единствено три мача преди Световното състезание, като срещата против Унгария е последвана от пътуването до Италия и домашен мач против Германия, когато Лигата на нациите завърши през септември. Запитан дали Англия ще има другарска среща преди Световното състезание, Саутгейт сподели: " Е, не, тъй като всяка седмица ще има мачове в средата на седмицата, без значение дали те са за Купата на лигата. Определено шест седмици ще има с по два мача, тъй че просто няма да можем. Трябва да имам поради натоварването на играчите. Ако играят контрола, евентуално няма да се реализира доста, а в действителност може да се окаже нездравословно за здравето им ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР