Старши-треньорът на националния ни отбор по плуване Кристиян Минковски подчерта,

...
Старши-треньорът на националния ни отбор по плуване Кристиян Минковски подчерта,
Коментари Харесай

Кристиян Минковски: Може да бъдете сигурни, че ще дадем всичко възможно да бъдем голям и добър отбор за Париж 2024

Старши-треньорът на националния ни тим по плуване Кристиян Минковски акцентира, че представянето на българските състезатели на европейското състезание по плуване в Румъния е било чудесно.

" Плувната година приключва с следващо сполучливо съревнование за българските плувци, доста мощни достижения, равносметката е доста добра. Радваме доста, че и юношите се изявиха и направиха мощни достижения, само че това ни изправя пред нови провокации и пред доста работа, с цел да наградиме това, което успяхме да създадем тази година ", разяснява Минковски пред Българска национална телевизия.

Той означи, че единствено на държавното състезание в края на ноември са усъвършенствани 29 национални върха.

" Ние действително бяхме с половината тим. Дори към този момент се борим за медали, това няма по какъв начин да не ме прави горделив и благополучен ", съобщи експертът.

България ще взе участие с най-хубавите си плувци на международния шампионат през февруари, като само Диана Петкова няма да може да се включи.

" Към тима, който беше на европейското, за международното в Доха ще се причислят Йосиф Миладинов, Йордан Янчев, Любчо Епитропов, Калоян Братанов, мисля, че ще бъде един доста добър и мощен тим, ще участваме и в щафети ", изясни Минковски.

" Аз си слагам за цел възстановяване на персоналните достижения, квотите ще си дойдат от самосебе си. Това, което касае присъединяване на Олимпийските игри, може да бъдете сигурни, че ще дадем всичко допустимо да бъде огромен и добър тим ", приключи националният селекционер.

Вижте цялото изявление във видеото!

Автор: Бюлент Мюмюнов





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР