Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа изпита облекчение след края

...
Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа изпита облекчение след края
Коментари Харесай

След голова канонада – Лудогорец напред

Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа изпита облекчение след края на мача във Вилнюс, където неговият тим приключи 3:3 след продължения против литовския Жалгирис влезе в групите на Лига Европа. Това е шесто следващо присъединяване на разградчани в груповата фаза на втория по мощ шампионат на УЕФА.

„ Беше мъчно за всички, за футболисти, за треньори. Не се разделяме на две, ние сме едно цяло – те играят, все едно и ние треньорите сме на терена. Важното е, че стигнахме Лига Европа. Когато погедна и двата дуела, виждам какъв брой беше мъчно “, стартира словенецът.

„ Играхме добре, почтено казано. Защото създадохме много положения. Лесно стигнахме до последната третина, а те разчитаха главно на контраатаки. През първото полувреме не бяхме толкоз положителни. Имахме компликации при връщането на топката откакто я загубим. Но показахме темперамент, а нашият темперамент е доста мощен. Искахме успеха повече от тях “, съобщи още експертът.

„ Съгласен съм, че ранният гол усложни задачата ни. Играчите трябваше да знаят какво ги чака. Но е мъчно в този момент да се търсят аргументите за какво допуснахме гол в първата минута. Но вярвахме в себе си и успяхме “, добави Шимунджа.

Днес Лудогорец ще научи противниците си в групите на шампионата. Но наставникът не се интересува от това кого ще би трябвало да срещнат играчите му. „ Нямаме въздействие върху жребия. Но имаме въздействие да сме конкуретно способни. Искаме да сме тимът, за който всички ще внимават. Това е нашата цел “.

„ Дали ще има още попълнения? Вижте, през днешния ден изиграхме доста сложен мач. Нека се насладим, ще получите информация. Знаем през какво минахме. Знаем, че сме млад тим. Но имаме вяра в уменията на момчетата и съм сигурен, че ще прогресираме “.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР