Старши треньорът на Левски Николай Костов даде пресконференция преди първата

...
Старши треньорът на Левски Николай Костов даде пресконференция преди първата
Коментари Харесай

Краев и Петрис напускат Левски, Роналдо финализира трансфера си в Ростов

Старши треньорът на Левски Николай Костов даде конференция преди първата подготовка на тима за новата година. Специалистът разгласи, че той и клубът са доста разочаровани от Андриан Краев и Жереми Петрис. Наставникът съобщи, че " сините " са създали всичко допустимо да ги задържат, само че в последна сметка те не са възобновили договорите си и няма да пътуват с тима за подготовката в Турция. Също по този начин Костов удостовери и продажбата на Роналдо в съветския Ростов, както и сподли задачите пред отбора за идния полусезон.

 

" Много сме разочаровани със обстановката с Краев и Петрис. Свидетел съм, направиха се оптимални старания да се възобновят договорите си, не го направиха. Играчите може би ментално са с тимовете, с които се договарят, имат цялостните права. От новата година може да договарят с други тимове. Те няма да пътуват с нас. В придвижване ще търсим играчи на техните позиции. Постъпихме доста правилно с тях, изчакахме до последния миг. Забавиха се поради тях входящите прехвърляния на техните позиции. Основната цел бе да запазим тима. За страдание, това са играчите, с които ще се разделим и на тези позиции ще търсим играчи ", сподели Костов.

" Решението на клуба е по-добре Краев и Петрис да бъдат продадени в този момент, в сравнение с да си тръгнат, когато им изтекат договорите. Те ментално надали ще бъдат с нас, не знам дали ще бъдат ангажирани с тактиките на тима, дали ще поддържат дисциплинираност. "

Левски ще замине за Турция с 24 футболисти. Костов съобщи, че задачата напролет е тимът да си върне положителната форма и да си обезпечи място в европейските клубни шампионати.

" Това, че губим съществени футболисти, не е прелестно, само че задачите са да участваме в Европа. Имахме по-високи цели да сме първенци, само че отстъпихме. Целта във втория сезон ще е да бъде извоюван всеки един мач и това да докара тима до присъединяване в Лига Европа или нещо по-добро ", сподели Костов.

" Не би трябвало да бъдем отписвани за купата. Ако си върнем играта, ще наваксаме доста точки, тъй като сме мощен тим. В края на шампионата нямахме въодушевление, загубихме значими мачове, значими точки. Наруши се салдото, тъй като излязоха значими играчи. Не сполучихме в някои от мачовете. Имахме неуместно изгубени мачове ", сподели още Костов.

По-рано през днешния ден пък Левски заяви, че бранителят Келиан ван дер Каап и вратарят Иван Андонов са подписали нови контракти с клуба до 2026 г.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР